Május 11-én debütál a hazai kereskedelmi mozikban a Pannonia Entertainment egyik első egész estés rajzfilmje, az óvodás korosztálynak szóló Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön, amellyel azonos főcímű sorozatot a TV2 műsoráról ismerhetik az apró nézők.

A Családi legendák bájos és humoros, egész estés magyar rajzfilm után, mely a 2022-es Magyar Mozgókép Fesztiválon megnyerte a legjobb animációs film kategóriát Glaser Kati fantáziadús figuráinak és történetmesélésének köszönhetően, most ismét egy díjesőre méltán rászolgáló animációs alkotással várja a legkisebbeket a Pannonia Entertainment a mozikba.

A 16. KAFF (Kecskeméti Animációs Filmfesztivál) versenyprogramjába nevezett filmek között szerepel ez a nívós lengyel–kínai munka, melynek stábja legfőképp kelet-közép-európai alkotókból állt. Az Ölelj meg! brandet jól ismerhetik a hazai olvasók és nézők, hiszen 2017-ben jelent meg az első azonos című könyv Przemyslaw Wechterowicz és Emilia Dziubak tollából, melyet több tucat nyelvre lefordítottak! A forgatókönyvet végül Emilia Dziubak , Emilia Nedzi , Aleksandra Swierk, Grzegorz Waclawek és Przemyskaw Wechterowicz írta.

A francia Urban Sales megszerezte az Anna Błaszczyk rendezte, angol nyelvű animációs film, a Hug Me – The Movie (Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön) nemzetközi jogait. Az óvodásoknak szóló filmet az Animoon, az Even Mice belong in Heaven (Még az egerek is a Mennyországba mennek) mögött álló lengyel cég készítette.

Az Urban Sales, a párizsi székhelyű, korábban Urban Distribution International néven ismert világforgalmazó biztosította a film világpremierjét a 2022-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Ez az ökotudatosságra nevelő mese, az Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön egy medvekölyök és papája kalandjait követi nyomon, amint mézet keresnek, hogy születésnapi tortát készítsenek a kicsinek. Mivel az odú méztartalékai és a környező kaptárak kifogytak, Teddy meggyőzi a maci papát, hogy induljanak el, és keressék meg az Aranyföldet, amelyről úgy tartják, hogy végtelen mézforrást rejt. Az Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön a lengyel FixaFilm és a kínai Animex cég koprodukciójában készült, a Lengyel Filmintézet támogatásával.

Magyarországon forgalmazza a Pannonia Entertainment.