A napokban frissült a Mozi Mánia iOS alkalmazás, amely nyár végén indult projektként iPhone/iPad készülékekre kínált ingyenes mozis alkalmazást, és már akkor sejteni lehetett, hogy jóval több lehetőség van ebben az alkalmazásban, mint amit akkor megmutattak nekünk a készítők.

A fejlesztő csapat azóta sem pihen, hiszen októberben kiadták az iOS 7-re optimalizált verziót, majd decemberben, a felhasználók visszajelzéseit is figyelembe véve egy új felületet kapott az alkalmazás. Azonban a fejlesztés nem állt meg, és most számtalan új funkcióval bővült a Mozi Mánia a januári frissítés révén, a már megszokott tartalom mellett. Be került az alkalmazásba a „Jövőbe néző” menü, ahol hivatalos magyar előzetessel még nem rendelkező filmek feliratos előzeteseit nézhetitek meg, a „Szerintünk” menü alatt a névadó blog aktuális kritikáit olvashatjátok, „Box office” menüben heti rendszerességgel az amerikai nézettségi/bevétel statisztikák közt böngészhettek.

A legfontosabb változás az online jegyfoglalási rendszer beépítése lehet az alkalmazásba, ahol több tucat magyarországi moziban tudtok mostantól a Mozi Mánia app használatával jegyet foglalni, valamint ahol az adott mozi lehetővé teszi, ott bankártyával fizetni. Dícséretes, hogy nem csupán a Multiplex hálózatok érhetők el az online jegyfoglalással, hanem vidéki, kisebb mozik is beépítésre kerültek az alkalmazásba, ahol az adott mozi weboldala ezt lehetővé teszi.

A fejlesztők külön figyelmet fordítottak arra is, hogy könnyen lehessen használni a jegyfoglalási rendszerüket, így ennél a résznél nagyítani is lehet a teremrajzot. Ha hozzá vesszük, hogy több mint 60 mozi műsorát is megtaláljátok az alkalmazásban, akkor ez már egy igazán izgalmas, és nélkülözhetetlen alkalmazás lehet az iPhone/iPad tulajdonosok számára.

Ahogy a Mozi Mánia csapat két tagja, Velekey Patrik és Demeter Zoltán kérdésünkre elmondta, Magyarországon egyedi tartalmat kínál az alkalmazás. Közel 400 film adatlapja található meg az appban, így nem csupán az aktuális, mozikban futó filmek találhatóak meg, hanem régebben bemutatott, valamint a már premier dátummal rendelkező filmek adatlapjai is elérhetőek, természetesen előzetesekkel. Folyamatosan töltik fel a régebben mozikban futó, valamint hamarosan a vászonra kerülő filmek adatlapjait. A fejlesztők külön kiemelték, hogy a Mozi Mánia nem csak iPhone, hanem magyar mozis alkalmazásként egyedüliként iPad készülékekre is optimalizálva van. Részben ennek tudják be a tavalyi kimagasló letöltési számokat, az év végéig közel 5500 felhasználó használta az alkalmazást. A fejlesztők arról is beszámoltak, hogy az app fejlesztése nem áll meg, hiszen a célunk, hogy a lehető legtöbb mozirajongó igényét kielégítsék, már dolgoznak az app további fejlesztésén.