Alig egy héttel ezelőtt jelent meg az Oscar-díjas Saul fia (12) kétlemezes digipack dvd változata, illetve a háromlemezes, 35mm-es filmkockát is tartalmazó, a blu-ray és dvd formátumokat egyaránt magába foglaló díszdobozos kiadása, de máris rengeteg példány fogyott el belőle. Előbbi kiadványból eddig 5.000, utóbbiból pedig 1.000 darabot értékesítettek a megjelenés óta. A sorszámozott, díszdobozos kiadvány egyik érdekessége, hogy mindössze 3.000 darab készült belőle, a készletek elfogyását követően pedig utángyártás egész biztosan nem lesz belőle.

nemes_laszlo_dvd_dedikalas

A film rendezője, Nemes László az elmúlt héten nagy érdeklődés kíséretében három dedikáláson is részt vett. Először a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban, majd a Puskin mozi kávézójában, végül pedig a Könyvfesztiválon többszázan szignóztatták a kiadványokat (az első és utolsó helyszínre a rendezőt Rajk László látványtervező is elkísérte).

Nemes az elkövetkező időszakban is rendkívül aktív lesz: beválogatták a 69. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójának zsűrijébe (tehát oda, ahol tavaly ő maga versenyzett a Saul fiával). Ezúttal olyan nagynevű alkotók kíséretében szemlézi az Arany Pálma esélyeseit, mint a zsűrielnök George Miller (Mad Max-filmek), továbbá Mads Mikkelsen, Vanessa Paradis, Kirsten Dunst és Donald Sutherland színészek, illetve Arnaud Desplechin forgatókönyvíró-rendező és Katayoon Shahabi producer.

Nemes a fesztivál után folytatja következő filmjének (Sunset) előkészítési munkálatait.

Saul fia blu-ray és dvd specifikációk >>