Nagy meglepetést keltett tavaly, hogy Michael Bay rendező kirakta Megan Foxot a harmadik Transformers-filmből, és helyette kedvenc fehérnemű-modelljére, Rosie Huntington Whiteley-ra bízta a női főszerepet. Nyílt titok volt, hogy Bay és a színésznő utálják egymást, és mindenki ennek tudta be a hirtelen cserét is. A Transformers-filmek férfi főszereplője, Shia LaBeouf most azonban árnyalja a képet: szerinte Fox örült, hogy harmadszorra már nem kell menekülnie a robotok elől.

– Megannek borzasztóan kellemetlen volt az a stílus, ahogyan Michael a nőket megközelíti – magyarázza LaBeouf legújabb interjújában. – Michael 16 éves kamaszoknak készít nyári kasszasikereket, tehát a filmjeiben két robbanás között dögös csajok vonaglanak nedves trikóban. Megan viszont más imázst szeretett volna építeni magának, ezért nem fogott padlót, amikor közölték vele, hogy fel is út, le is út, hanem még örült is.

LaBeouf szerint az új női főszereplő számára sokkal kevésbé kényelmetlen a Bay által rábízott feladat. – Rosie 16 éves kora óta modell, tudja, hogy ő a vágy titokzatos tárgya, ráadásul a Victoria’s Secret arcaként megszokta Michael stílusát, hiszen rengeteget dolgoztak már együtt. Az sem újdonság számára, hogy a forgatáson nem művészkedünk, hanem azonnal végrehajtjuk, amit a főnök parancsol – Megan sosem tudott kibékülni ezzel a munkamódszerrel.

(Transformers: The Dark of the Moon – hazai bemutató: 2011. júnus 29.)

UIP