Egy filmforgatás során rengeteg nehézséget és akadályt kell leküzdeni. Ha pedig Steve Carell főszereplésével készül vígjáték, plusz egy problémára mindenkinek fel kell készülnie: a stáb folyton nevetni fog.

– Imádom Carelt – nyilatkozta nemrég az Őrült, dilis, szerelem. (Crazy, Stupid, Love. Hazai bemutató: szeptember 1.) másik főszereplője, Ryan Gosling. – Nagyon jó vele forgatni. Folyton rögtönöz, marháskodik, mindenki röhög körülötte. Sokszor azért kellett megismételnünk a felvételt, mert a partnere nem bírt válaszolni neki. Muszáj volt nevetnie.

Pedig a középkorú férfi válásáról, és az ezt körülevő sok szerelemről, csalásról és csalódásról szóló történetben csupa profi vette körül. Carell és Gosling mellett Julianne Moore, Emma Stone, Marisa Tomei és Kevin Bacon játssza a fontosabb szerepeket.

– Egyszer azért kellett vagy negyed órára leállnunk, mert a mikrofonos srác egyszer csak eldobta a hosszú rúdra szerelt mikrofonját. Nem bírta tovább, és nem bírta abbahagyni. Bement egy sarokba és nevetett, mi meg vártuk, hogy elmúljon a röhögőgörcse.

Gosling arcáról csak egyszer fagyott le a mosoly munka közben: amikor Steve Carell bevallotta, egyáltalán nem emlékszik rá, hogy 13 évvel ezelőtt már játszottak együtt egy filmben. De azután hamarosan folytatódott a közös bolondozás…

IC Press