A rajongó kritikák alaposan felturbózták a Mad Max – A harag útja (Mad Max: Fury Road, hazai bemutató: május 21.) sikerét. Az elképesztő mozis ámokfutás világszerte több mint 109 millió dollár bevételt hozott rögtön a bemutatója utáni héten, és ezzel természetesen a nemzetközi toplista első helyén parkolt le.

Mad-Max-A harag utja-04

Az eredmény nemcsak a különleges rendezői pályát maga mögött tudó George Miller élete legnagyobb sikere, de a négy Mad Max-film közül is kiemelkedik.

A filmet az USA-n kívül egyszerre 68 ország kb. 16 900 mozivásznán kezdték játszani, és kb. 40 országban lett rögtön a legnézettebb film. Az Egyesült Államokban 3702 moziteremben több mint 44,4 millió dollárért vettek rá jegyet.

A nem túl távoli jövőben, a sivataggá vált világban, a vízért folyó háborúk idején játszódó csupa gép, csupa száguldás vízió főszerepében Tom Hardy, Charlize Theron és Nicholas Hoult játszik – valamint több mint 130 egyedi tervezésű, különlegesen átalakított, posztapokaliptikus jármű.

image009

A Mad Max – A harag útja egyszerre sodró lendületű, egy percre sem fékező akciófilm és meghökkentő, szemkápráztató fantáziával létrehozott mozis látomás, melynek sikeréhez a múlt héten, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon sorra került gálavetítés is biztosan hozzájárult.

És a száguldás folytatódik: e hét csütörtökétől már a magyar mozikban is feldübörögnek az őrült motorok.