Az Akadémia (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) bejelentette, hogy 10 film indul a „Legjobb látvány (vizuális effekt)” kategóriában a 86. Oscar® díjátadáson.

A filmek listája betűrendben:

“Elysium” – Elysium – Zárt világ

“Gravity” – Gravitáció

“The Hobbit: The Desolation of Smaug” – A hobbit – Smaug pusztasága

“Iron Man 3” – Vasember 3

“The Lone Ranger” – A magányos lovas

“Oblivion” – Feledés

“Star Trek Into Darkness” – Sötétségben – Star Trek

“Thor: The Dark World” – Thor: Sötét világ

“Warner Bros. Pictures and Legendary Pictures Pacific Rim” –  Tűzgyűrű 3D

“World War Z” – Z világháború

Az Akadémia Látványokkal foglalkozó ágazatának végrehajtó bizottsága határozza meg a filmek felvételét a listára. A Vizuális effektek, vagyis a látványok ágazatának minden tagja 2014. január 9-én, csütörtökön egy 10 perces részletet tekinthet meg a kiválasztott 10 filmből, majd a vetítéseket követően a tagok 5 filmet fognak megszavazni a végső Oscar jelöltnek ebben a kategóriában.

Oscar-2014

Az Oscar jelöléseket 2014. január 16-án, csütörtökön teszik közzé, de. 5:30-kor (PT), az Akadémia Samuel Goldwyn Theater színházában.

A 2013 kiemelkedő film eredményeinek Oscar-díjátadására 2014. március 2-án kerül sor, Oscar vasárnap, a Hollywood & Highland Center® bevásárlóközpont épületében elhelyezkedő Dolby Theatre® színházban. Az eseményt élőben az amerikai ABC Television Network fogja közvetíteni, valamint az Oscar-díjátadást további 225 országban fogják élőben közvetíteni világszerte.