Hajnalban tartották a 87. Oscar-gálát, amelynek legnagyobb nyertese idén a Birdman Avagy a mellőzés meglepő ereje (Birdman, már a mozikban)  és A Grand Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel) lett 4-4 Oscar-díjjal.

Whiplash

Whiplash

Míg Alejandro González Iñárritu alkotása a legjobb film, rendező, operatőr és eredeti forgatókönyv kategóriában aratott sikert, addig Wes Anderson varázslatos filmje vihette haza a legjobb jelmez, látvány, maszk és filmzene díját. Damien Chazelle zseniális rendezése, a Whiplash (már a mozikban) 3 kategóriában győzedelmeskedett, többek között ennek a filmnek  ítélték a legjobb férfi mellékszereplő (J. K. Simmons), hangvágás és vágásnak járó arany szobrocskát.

Csillagok között

Csillagok között

Clint Eastwood Amerikai mesterlövész (American Sniper, már a mozikban) című filmje kapta a legjobb hangkeverést, Julianne Moore a Still Alice-ben nyújtott alakításáért pedig megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscart. Nem meglepő módon a vizuális effektekért Chris Nolan filmje, a Csillagok között (Interstellar, már a mozikban) söpörte be a szobrot.

KLIKK: 2015 OSCAR teljes listát az alábbiakban találjátok.