Alejandro González Inárritu (Legjobb rendező)

„Pont London-ban vagyok, és most tudtam meg a nagy hírt! Mindenünket beletettük ebbe a filmbe, és az Akadémia elismerése jelenti a legtöbbet nekem és a kollégáimnak, akik lehetővé tették ezt. Pezsgő és mezcal fog folyni ma éjjel.”

AVisszatero_werk_1

Emmanuel Lubezki (Legjobb operatőr)  

„Elmenni erre a kalandra Alejandro-val és a csapattal az egyik legizgalmasabb, legérdekesebb élménye volt életemnek: egy igazi kihívás volt. Nagy megtiszteltetés elismertnek lenni az Akadémia által, főleg ilyen sok tehetséges operatőr között lenni.”

Jack Fisk (Legjobb látványterv)  

„A kanadai tél sokkal melegebbnek tőnik ma.”

Randy Thom (Legjobb hangkeverés)  

“Alejandro Inarritu-nek mesemondó fülei épp oly kifinomultak és erőteljesek, mint történetmondó szemei. Nagy megtiszteltetés volt elkísérni őt a „Visszatérő” zenei útján.”

Frank Montano és Jon Taylor (Legjobb hang)  

“Nagy megtiszteltetés jelöltnek lenni. A Visszatéri egy egyszeri élmény az egész életben film, amiről csak álmodni mersz, hogy a részese lehetsz. Alejandro képzelőereje és szenvedélye inspirált minket ezen a hihetetlen úton, a film készítése alatt.”

Rich McBride (Legjobb vizuális effektusok)  

Az egész „Visszatérő” VFX csapat nagyon izgatott és megtisztelőnek érzi, hogy részesei lehettek ennek. Nagyon büszkék vagyunk, hogy hozzájárulhattunk ehhez a filmhez, és nem is lehetnénk boldogabbak, hogy a kemény munka kifizetődik, és hogy művészeink megkapják az elismerést, melyet megérdemelnek.”

Jacqueline West (Legjobb jelmeztervezés)  

“Nagyon megtisztelő volt a ‘Visszatérő”-ben részt venni. Nagy izgalom volt együtt dolgozni Alejandro-val és újra találkozni Jack-el (Fisk) és Chivo-val (Lubezki). És külön gratulálok Leo-nak és Tom-nak. Teljes szívemből hálás vagyok az Akadémiának a jelölésért.”

OSCAR 2016 jelöltek >>