Az Egy fantasztikus nő című chilei dráma a Testről és lélekről elől hozta el a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját.
 
Új magyar forgalmazóval bővül a hazai filmes színtér. A  2016-ban alakult, eredetileg dokumentum- és reklámfilmgyártással foglalkozó ELF Pictures 2018 májusától elindítja filmforgalmazási divízióját. Olyan különleges és díjnyertes arthouse játékfilmeket és dokumentumfilmeket terveznek moziforgalmazásban bemutatni a hazai közönségnek, melyek fontos társadalmi kérdéseket feszegetnek és művészi igénnyel készültek.
Az ELF Pictures első filmje Sebastián Lelio rendező Oscar-díjas EGY FANTASZTIKUS NŐ (Una mujer fantástica) című chilei drámája, főszerepben a transznemű színésznő/énekesnő Daniela Vegával. A szerelemről, gyászról és önazonosságról szóló film a Testről és Lélekről elől orozta el a legjobb idegennyelvű film díját az idei díjátadón.
 
EGY FANTASZTIKUS NŐ
Marina pincérnőként dolgozik és tehetséges énekesnő. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandoval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia – mint egész eddigi életében -, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.
 
A chilei Sebastián Lelio (Gloria, A rabbi meg a lánya) szerelmi drámája elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Az Egy fantasztikus nő kísérőfilmje Kis Hajni diák Oscar-díjra jelölt, Szép alak című 15 perces rövidfilmje.
 
EGY FANTASZTIKUS NŐ Hazai premier: június 7.
A film május 31-től elővetítéseken már országszerte látható a mozikban.