A régi hagyományoktól eltérően Magyarországon több éven keresztül nem volt látható az Oscar-gála élő közvetítése egyik televízióban sem. Ennek köszönhetően az Oscar Live a díjátadó szezonjában rendkívül keresetté vált. Az elmúlt években a Duna televízió megkönnyítette a dolgunkat és megvették az élő közvetítés televíziós jogát, így az Oscar-díjátadót ismét TV-ben, szinkronizálva nézhettük végig. Idén a Moziverzum vállalta ezt a feladatot…

91 oscar 2019
91 Oscar 2019

A gálaestre érkező vendégek magyar idő szerint 00:30-tól vonulnak végig a vöröszőnyegen, az Oscar-díjátadónak otthont adó Dolby Színházba, ahol hajnali 2-kor kezdetét veszi az ünnepség.  Az est házigazdája Kevin Hart lett volna, de ő visszamondta a felkérést. Az amerikai ABC televízió ezután azt jelentette be, hogy 1989-hez hasonlóan idén sem lesz házigazdája a ceremóniának, de a díjak átadói nagyobb hangsúlyt kapnak.

A Dolby Színház színpadán a két Oscarra jelölt film zenéjét is biztosító Lady Gaga és a Queen is fel fognak lépni. Lady Gaga sokak meglepetésére Oscar jelölést kapott a legjobb női főszereplő és a betétdal kategóriában, míg a Queen többek között a legjobb film kategóriában érintett. A Bohém Rapszódia összesen 5 jelölést kapott, Lady Gagát pedig a Csillag születik c. filmben játszott szerepéért jelölték. Lady Gaga korábban már énekelt az Oscar-gála színpadán.

A legjobb film kategóriában a Bohém Rapszódia és a Csillag születik mellett többek között olyan filmeket is jelöltek, mint pl. a 10 Oscar jelöléséért nagy port kavart Roma c. film. A legjobb film kategória további jelöltjei, valamint a jelöltek teljes listája itt érhető el, az Oscar-díjátadó eseményt élőben véleményezni és kommentálni itt a lap alján és a 91. Oscar-gála eseményen lehet.