Ami a férfi főszereplő Oscar jelölteket illeti, idén a drámáknak kedvezett a szerencse. Ez tulajdonképpen nem csoda, hiszen ez a műfaj szomorú, elgondolkodtató, és igazán remek szakember gárdát, zseniális színészeket igényel. A jelöltek minden kétséget kizáróan megfelelnek ezeknek az elvárásoknak…

oscar-ferfi-foszereplo

Christian Bale egy olyan profi szélhámost játszik az Amerikai botrány c. thrillerben, aki Amerika történelmébe is képes beírni magát azzal, hogy beépülnek a maffiába. A veszélyes témát szórakoztató módon tálalja a film, szemben a Nebraska c. drámával, amelyben egy idős, naív alkoholista kalandjait láthatjuk. Bruce Dern alakításában az idős úr útnak indul, hogy személyesen vegye át nyereményét, ami jár neki.

Leonardo DiCaprio szintén egy dráma főszereplőjeként került az idei Oscar jelöltek listájára, A Wall Street farkasa c. filmben egy kezdetben becsületes tőzsdeügynököt alakít, aki tisztességtelen eszközökkel végül egy brókercég tulajdonosa lesz. A film igaz történet, amely Jordan Belfort igaz történetét dolgozza fel.

De a drámáknak itt közel sincs vége, hiszen Chiwetel Ejiofor a 12 év rabszolgaság c. életrajzi drámában egy színes bőrű hegedűművészt játszik, akit eladnak rabszolgának. Ejiofor ezt a 12 évet mutatja be nekünk a filmben, az amerikai polgárháború előtti időszakból.

S ha még mindig nem sírtuk vörösre a szemünket, a kategória utolsó Oscar jelöltje a Mielőtt meghaltam című, szintén életrajzi dráma főszereplője; Matthew McConaughey. McConaughey ebben a filmben egy villanyszerelőt játszik, akiről kiderül, hogy HIV fertőzött. A film a férfi azt a harminc napját mutatja be, ami az orvosok szerint még hátra van neki, mindezt reményteljes gyógymód kereséssel.

A magunk részéről türelmetlenül várjuk, melyik nagyszerű amerikai színész kapja meg 2014-ben a legjobb férfi főszereplő címen az Oscar-díjat!