A Pride címre keresztelt szerb-szlovén-horvát-montenegrói-macedón koprodukció az idei Berlini Filmfesztiválon mutatkozott be és végül három díjjal tért haza, Magyarországon pedig a napokban premier előtt a Pride Film- és Kulturális Fesztivál vetítette.  A vígjáték csütörtöktől országosan a mozikban. 

A Pride  (16) Berlinben többek között a Panoráma program közönségdíját és az Ökumenikus Zsűri különdíját nyerte el. Hogy Magyarországon először a 17. Budapest Pride Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztivál nyitófilmjeként debütált, egyáltalán nem véletlen, hiszen a film cselekménye kötődik a nálunk szombaton tartandó felvonuláshoz.

A Pride szüzséje szerint Belgrádban a melegek meg szeretnék rendezni az első Büszkeség Menetet, de ebben sem a közvélemény, sem a rendőrség nem támogatja őket. A sors fintora, hogy végül egy homofób középkorú maffiózó áll melléjük, aki a délszláv háború alatt kiépített kapcsolatrendszerét felhasználva szervezi meg a melegek védelmét: egy szerb, horvát, bosnyák és albán ex-katonákból, illetve szerb melegekből álló valószerűtlen csapat száll szembe végül a felfegyverzett bőrfejűekkel.

A Pride július 5-től látható országosan a mozikban, forgalmazza a Mozinet Kft.