Richard Gere megváltozott. A szívdöglesztő sztár karrierje első felében hiúságáról és háklisságáról volt híres – azóta viszont mintha kicserélték volna. Barátságos, megértő és az önszeretet sem jellemző rá: partnerei szerint – a legutóbb Judi Dench, Maggie Smith és Bill Nighy a Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel-ben (12) (The Second Best Exotic Marigold Hotel, hazai bemutató: április 2.) – nagyszerű vele dolgozni.

MarigoldHotel2_jelenetfoto (7)

– Az öregedés csöppet sem zavar – nyilatkozta Gere A második Marigold Hotel premierjén. – Kicsit sem érdekel, hogy ősz vagyok. Egyébként: ha befestem a hajam, max. öt évet fiatalodom. Annyiért nem érdemes bajlódni.

A színész a plasztikai sebészetben sem hisz, szerinte felesleges és haszontalan szokás; legfeljebb a súlya miatt aggódik.

– Hollywoodban néha körülnézek, és azt gondolom: van-e itt valaki, aki nem fél a ráncoktól? Van-e olyan egyáltalán, aki elégedett azzal, ahogy természetesen kinéz? De mind tévednek. Anglia ebből a szempontból is jobb hely. Azért örülök, hogy angol filmben játszhatok. A Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel-ben az öreg és a fiatal szereplők egyformán jó fejek: pont, mint az életben!

IC Press