Marozsán Erika: Ez életem egyik legfontosabb munkája

Hetvenmillióból készül a Paraziták a Paradicsomban

Jelentős alkotás lehet a Paraziták a Paradicsomban című, készülő magyar mozifilm. Rajna Gábor, a Saul Fia producere szerint izgalmas, újszerű produktum születhet, aminek jó a részesévé válni. A film 70 milliós büdzséből készül, a jeleneteket Budapesten és az olaszországi Gradoban forgatják. A produkció iránt több külföldi, francia és német forgalmazó is érdeklődik, Magyarországon a Mozinettel tárgyalnak a producerek.

Paraziták a Paradicsomban

A Paraziták a Paradicsomban Marius von Mayenburg Paraziták című drámájának filmadaptációja, a főszerepeket Marozsán Erika, Rába Roland, Pető Kata, Kovács Krisztián, és Porogi Ádám alakítják. A film műfaja abszurd dráma, amelyben egy kerekesszékes férfi életszakasza rajzolódik ki. A történet azt mutatja be, hogy a négy szereplő saját problémáival hogyan teszi tönkre a másik életét. A forgatás nagy hatással van a film szereplőire, Marozsán Erika elmondása szerint ez élete egyik legfontosabb munkája.

A mozifilm rendezője Kasvinszki Attila, aki globális társadalomkritikát fogalmaz meg az események abszurditásán keresztül. „A Paraziták a Paradicsomban mesébe illő tengerparti környezetben játszódik, egyszóval a paradicsomban. A szereplők többsége mégis kizárólag a saját, személyes problémáikkal vannak elfoglalva, és a frusztrációikat a szeretteiken próbálják levezetni. Nem veszik észre a körülöttük lévő világot, egymás parazitái, vérszívói lesznek, és megkeserítik a másik életét”- magyarázta a film rendezője.

A Paraziták a Paradicsomban magánbefektetők üzleti támogatásával 70 millió forintból készül, a magyarországi forgalmazók közül a Mozinettel tárgyalnak a producerek. Emellett a film iránt több német és francia forgalmazó cég is érdeklődik, a készítők több európai országban is szeretnék bemutatni az alkotást.

Paraziták a Paradicsomban werk fotók

Amikor először hallottam erről a filmtervről, bevallom, Attila, a rendező munkáit nem nagyon ismertem. Viszont a stáb számos tagjával dolgoztam már együtt: Erikával a Szomorú Vasárnapban, Rába Rolanddal Schilling Árpád Határontúl című kisjátékfilmjében. Győri Márk operatőrrel pedig az első játékfilmünket készítettük együtt, Bogdán Árpád Boldog Új Élet című munkáját. Emellett Mayenburg, abszurd világa, ez az egyéni, olykor megosztó világ is rendívül érdekessé tette számomra ezt a filmtervet. Azt gondolom, hogy a Paraziták a Paradicsomban izgalmas kísérlet, egy jó recepttel és értékes hozzávalókkal. Remélem legalább olyan sikeres lesz, mint amilyen ígéretes! – mondta el Rajna Gábor, a film co-producere, Visionteam képviseletében.