Egy filmforgatás hosszú ideig tartó, nehéz közös munka, aminek során nagy barátságok születnek, és szomorú búcsúk jelzik a végét. Robert Pattinson a Vizet az elefántnak (Water for Elephants, hazai bemutató: május 19.) felvételei befejeztekor két kolléganőjétől búcsúzott: az utolsó forgatási napra egy 33 szál vörös rózsából álló csokrot adott át Reese Witherspoon-nak és két vödör almát másik munkatársának… Tai-nak, az elefántnak.

A Vizet az elefántnak ugyanis egy vándorcirkuszban játszódik, melynek különös, színes, de sötét titkokkal teli világába csöppen egy ártatlan fiatalember, akit Pattinson játszik. A színészeknek számos különleges trükköt kellett megtanulniuk a film kedvéért.

– Három hónapon át hetente háromszor látogattuk meg Tai-t, az elefántot– mesélte elefántidomári tanfolyamáról Reese Witherspoon. – Nagyon összebarátkoztunk végül, kicsit sem féltem tőle. Tudtam, hogy könnyedén össze tudna roppantani, de abban is biztos voltam, hogy nagyon vigyáz rám. Nem csoda, hogy Robert a forgatás végén legalább olyan nehezen búcsúzott el tőle, mint tőlem.