A női vígjátékok legnagyobb szakembere, Paul Feig, a Koszorúslányok és a Női szervek rendezője marad a kaptafánál. Ismét olyan vígjátékot készített, amelynek nő a főszereplője, és ismét régi alkotótársát, Melissa McCarthy-t kérte fel, hogy vállalja a feladatot. A kém (12E) (Spy, hazai bemutató: június 4.) több különleges részletében mégis különbözik az eddigi vígjátékaitól:

A kém-et tavaly nyáron jórészt Budapesten és a Balaton körül forgatták, méghozzá úgy, hogy mindkettő a saját nevén szerepel: nem Moszkvát és nem Münchent alakítják. A vígjátékban Jude Law és Jason Statham is fontos szerepet kapott: ők teszik az őrült tempójú viccelődést igazi akció-vígjátékká. És végül azért is más ez a film, mert ezzel beteljesül a rendező régi álma.

Melissa McCarthy - A kém filmjelenet

Melissa McCarthy – A kém filmjelenet

– Mindig kémfilmeket szerettem volna csinálni – mondta a mindig makulátlan, háromrészes öltönyben járó rendező. – Szerintem, az a mozis szakma csúcsa, ha valaki Bond-filmet készíthet. De be kellett látnom, nekem ezt sosem fogják hagyni. Úgyhogy, inkább átállnak a kémparódiára. Persze, női főszereplővel.