Penélope Cruz főszereplésével több hétig Magyarországon forgott a  “La Reina de España” (Spanyolország királynője) című vígjáték. A spanyol díva mellett többek között a Torrenteként ismert Santiago Segura, és a Homeland sztárja, Mandy Patinkin is szerepel a produkcióban.

Spanyolorszag_kiralynoje_Laokoon_Filmgroup11

A filmet Fernando Trueba rendezi, aki 1994-ben Oscar-díjat nyert a Belle Epoque c filmjével, amelyben szintén Penélope Cropuzzal dolgozott.

Forgatáson készült képek / Fotók: Laokoon Filmgroup

Penelope Cruz

A Queen of Spain (Spanyolország királynője) vígjáték, amely egy az 1950-es években, Madridban zajló filmforgatás történetét meséli el. A történet szereplői már ismerik egymást, 1938-ban együtt forgatták a The Girl of Your Dreams c. filmet. A Spanyolország királynője, az Álomlány folytatása, amelyben visszatérnek az eredeti szereplők, és húsz évvel később folytatódik a történet.

A Spanyolország királynője c filmben Penélope Cruz egy Macarena Granada nevű színésznőt alakít, akiből az eltelt 20 év alatt hollywoodi sztár lett, így tér vissza szülőföldjére, Madridba. A „film a filmben” történetben a hollywoodi sztár I. Izabella spanyol királynőt alakítja, de hatalmas bonyodalmakat okoz és totális káoszba sodorja filmbeli forgatást.

A Spanyolország királynője c film magyarországi forgatásért a nemrég Oscar-díjas Saul fia c. filmet is gyártó Laokoon Filmgroup felelt, a szervízmunka itthoni vezető producere Stalter Judit volt.

A forgatás Budapesten április elején fejeződött be, innen Madridba utazott a stáb, ahol előreláthatóan május végéig tart a munka.