Penélope Cruz - Hollywoodi csillagA KARIB-TENGER KALÓZAI SZTÁRJA, PENÉLOPE CRUZ SAJÁT CSILLAGOT KAPOTT A HÍRESSÉGEK SÉTÁNYÁN

Penélope Cruz, a május 19-én hazai mozikba kerülő A Karib-tenger kalózai – Ismeretlen vizeken sztárja végre kiérdemelte saját csillagát a Hollywoodi Hírességek Sétányán. Az átadó ceremóniára Johnny Depp is elkísérte a gyönyörű spanyol színésznőt.

A legújabb hollywoodi csillag letételére 2011. április 1-én, délelőtt 11:30-kor került sor a Hollywood Boulevard 6834-es szám alatt, az El Capitan Színház előtt. Az átadáson jelen volt A Karib-tenger kalózai Jack Sparrow-ja, Johnny Depp, valamint a film producere, Jerry Bruckheimer és rendezője, Rob Marshall is. Az Oscar-díjas Penélope Cruz már többször is bebizonyította, hogy mennyire sokoldalú színésznő, hiszen lenyűgöző karakterek tucatjait alakította már, ráadásul ő lett az első spanyol színésznő, akit Oscarra jelöltek, és aki meg is kapta a hőn áhított aranyszobrocskát.

Cruz 1992-ben tűnt fel először a Sonka, sonka, valamint az Oscar-díjas Belle epoque című spanyol filmekben, majd 1998-ban alakította első angol nyelvű szerepét Stephen Frears Hi-Lo Country-jában. Ezután nemzetközi színésznővé avanzsált olyan filmekkel, mint a Billy Bob Thornton-féle Vad lovak, a Fina Torres-féle Terítéken a nő, vagy Alejandro AmenábarNyisd ki a szemed. Természetesen nem feledkezhetünk meg Pedro Almodóvar Eleven hús és Mindent anyámról című filmjeiről sem.

Cruz korábban is játszott már Johnny Depp mellett a Betépve-ben, ám Nicolas Cage (Corelli kapitány mandolinja) és Tom Cruise (Vanília égbolt) partnereként is láthatta őt a közönség. 2006-ban kapta meg első Oscar-jelölését Almodóvar Volver című filmjének főszerepéért, s noha akkor végül nem lett övé az elismerés, az Akadémia két évvel később kárpótolta Cruzt, mikor neki ítélték oda a legjobb női mellékszereplő díját a Vicky Cristina Barcelona című Woody Allen-filmben nyújtott alakításáért.

2009-ben negyedszerre is együtt dolgozott Almodóvarral a Megtört ölelések című drámában, melyért Cruz ismét számos elismerést söpört be. Eztán következett első közös munkája azIsmeretlen vizeken rendezőjével, Rob Marshal-lal, ez volt Kilenc című musical, melyért megkapta harmadik Oscar-jelölését is. Így Penélope Cruz lett a harmadik olyan színésznő, akit a női mellékszerepéért kapott Oscar-díja utáni évben is jelöltek ugyanebben a kategóriában.

A friss csillagos Cruzt május 19-től a tűzrőlpattant kalózlány, Angelica szerepében láthatjuk A Karib-tenger kalózai – Ismeretlen vizeken című fantasy-kalandfilmben.

PENÉLOPE CRUZ SAJÁT CSILLAGOT KAPOTT A HÍRESSÉGEK SÉTÁNYÁN album