Pondicherry felbolydult. India déli részén, a Bengáli-öböl közelében fekvő, elsősorban tamilok lakta vidéken dolgozni kezdett a Pi élete (Life of Pi) című regény megfilmesítésén dolgozó stáb. Bár több nagy stúdió és jó néhány rendező vetélkedett azért, hogy filmre vihesse a gyorsan világhírűvé vált könyvet, végül Ang Lee irányíthatja a forgatást. A történet egy különös indiai kamasz fiú, Pi – aki egyszerre hindi, keresztény és mohamedán – mesés megpróbáltatásait beszéli el: a srác egyebek közt 200 napot tölt a tengeren hánykódva egy mentőcsónakban együtt egy zebrával, egy orángutánnal és egy bengáli tigrissel.

A könyvből világszerte több mint hétmillió példányt adtak el (és még ma is hetente 1000 kötet talál új gazdára), szerzője, Yann Martel elnyerte a rangos Man Booker-díjat, és több mint egy évig volt helyezett a New York Times bestseller-listáján.

A rendező több mint 3000 ezer jelentkezőből választotta ki főszereplőjét, egy delhi gimnazistát. Mellette európai és indiai sztárok játszanak: Gerard Depardieu, Tabu és Irrfan Khan is felbukkan a filmben. A stáb néhány hét múlva Indiából Ang Lee hazájába, Tajvanra teszi át a székhelyét, a stúdió- és utómunkára végül az Egyesült Államokban kerül sor. A különleges látványvilágú 3D-ben készülő film a Twentieth Century Fox tervei szerint 2012 decemberében kerül a mozikba.

IC Press