Pi  végre  megérkezett!  A  film,  amelyről  a  magyar  mozirajongók  is  nagyon  sokat hallhattak  már,  hétfő  este  az  Arénában  tartott,  nagyszabású  gálapremieren  végre hazánkban  is  láthatóvá  vált.  Az  Oscar-díjas  Ang Lee  különleges  filmjének  főszereplője  a  Csendes-óceánon  egy  mentőcsónakban  összezárt  indiai  srác  és  egy  bengáli  tigris.  A  Pi élete  (12)  augusztus  óta  először  a  fesztiválokat  és  a  kritikusokat,  majd  novembertől  az  amerikai  mozikat  is  meghódította.  Jelezve,  hogy  milyen  csúcsok  vannak  még  előtte,  a  múlt  héten  három  kategóriában  (köztük  a  két  legfontosabban,  a  legjobb  filmnek  és  a  legjobb  rendezőnek  járóban)  jelölték  a  Golden  Globe-díjra  is,  így  a  film  az  Oscar-díj
előszobájába lépett.

Ám előtte még látványos és izgalmas magyarországi bemutatóra került sor az Aréna moziban: az indiai hangulatot nemcsak az autentikus táncosok és a Carbonfools együttes alapítója, Tóth Szabolcs szitárjátéka biztosította, de a meghívottak számára szervezett vetítésen volt hennás testfestés, indiai relaxálósarok, egzotikus étel- és italkínálás is. Az esemény fontosságát jelzi, hogy a vetítést megtisztelte jelenlétével India magyarországi nagykövete, Gauri Shankar Gupta is.

Természetesen, nemcsak ő volt kíváncsi a 3D-s tengeri kalandra. Számos ismert arc felbukkant a nézők között, többek között Tilla az egész családjával, Szente Vajk és Erdélyi Timi valamint a magányos tengeri utak szakértőjeként Rakonczay Gábor is azok között volt, akik először izgulhatták végig a Pi élete hihetetlen, szemkápráztató és varázslatos kalandjait.

– Ang Lee alkotása olyasmit mesél el a tengerről, amit csak egy hajózásra feltett életúttal tudhat meg az ember, vagy, mint ebben a történetben, egy katasztrófával – mondta a vetítés után az Atlanti-óceánt először a párosban majd egyedül átszelő hajós, Rakonczay Gábor, aki nagyon élvezte a filmet. – Bármilyen izgalmas is a Pi élete, nekem az a legszebb benne, hogy sikerült megmutatnia azt, amikor az óceán, mint egy hatalmas tükör, megmutatja, kik is vagyunk valójában.

A Pi élete csütörtöktől 3D-ben a hazai mozikban.

IC Press