Ki énekelhet meggyőzően egy Queen számot Freddie Mercury után? – kérdezte sok rock és poprajongó. Most megvan a válasz: egy pingvin. A Táncoló talpak (Happy Feet, hazai bemutató: december 21.) című animációs vígjáték hősei, a Déli-sark lakó ugyanis igazán dalos kedvű madarak. A Queen Somebody to Love című slágerét például a film egyik főhőse, Gloria, a szemrevaló császárpingvin adja elő.

De a rendező felkérésére Prince új számot írt, és a mozinézők hallhatják majd Pink, Gia Farrel, Fantasia Barrino, K.D. Lang és a Brand New Heavies zenéjét is – pingvinstílusban. Mellettük a figuráknak hangot adó sztárok, Nicole Kidman, Hugh Jackman és Robin Williams is dalra fakad: az Earth, Wind & Fire; Elvis Presley; a Beatles, a Beach Boys és Frank Sinatra dalait adják elő: Jackman Elvis hangján énekel, Willis pedig spanyolul dalolja Frank Sinatra egyik legnagyobb slágerét, a My Wayt.

Az a természettudományos tény, hogy az igazi pingvinek nem énekelnek, nem számít – a lényeg, hogy a filmben szereplők nagyon muzikálisak.