Nincs Pixel-hiba! A múlt héten láthatta meg a világ a Sony új vígjátéka, a Pixel (12E) (Pixels, hazai bemutató: július) előzetesét. A film egyszerre látványos sci-fi kaland és vígjáték. Ezt Chris Columbus rendező (többek közt az első Harry Potter-film készítője) és Adam Sandler garantálja. A történet szerint megelevenedett, old-school videójátékok támadják meg a Földet: a világ megmentésére szövetkező bátor keveseknek a mindent felzabáló Pac Man és társai ellen kell felvenniük a harcot.

Pixel_jelenetfoto

A film a nyár egyik nagy slágerének ígérkezik, a stúdió már a folytatást tervezgeti – és úgy tűnik, helytállóak a számításaik. A Pixel már most, 4 hónappal a bemutatója előtt megdöntötte a stúdió egyik nézettségi rekordját.

Az előzetest a neten való megjelenése után 24 óra alatt 34,3 millió kíváncsi nézte meg! A Sony legutóbbi rekordját A csodálatos pókember 2. tartotta: azt 22 millióan nézték.

Adam Sandler az elnök jó barátját, korábbi videójáték-bajnokot alakít. Társa (a filmben és a világ megmentésében) a Bérhaverok-ban látható Josh Gad, aki kizárólag összeesküvés-elméletekben hisz, egyébként zseniális tudós valamint a Trónok harcá-ból ismerős Peter Dinklage, aki szintén egykori videójátékos. Michelle Monaghan Sandler szerelmét alakítja, aki egyébként a hadsereg fegyverszakértője.

IC Press