Chris Columbus már sokféleképpen klasszikussá vált. A Reszkessetek betörők, a Mrs. Doubtfire vagy az első Harry Potter-film megrendezése előtt már a Szörnyecskék és Kincsvadászok megírása is elég volna, hogy helyet kapjon a hollywoodi istenek között. Mégis vannak gondjai.

Mostanában például azt kell megoldania, hogyan lehet egy több mint tíz méter magas, gonosz sárga gömböt megszerettetni a nézőkkel. Sőt, a kérdés még bonyolultabb: azt kell kitalálnia, hogyan lehet a híres, régi videójáték, a Pac Man kicsi sárga bigyójáról elhitetni, hogy hatalmasra nő, és rátámad Amerikára…

A rendező azt ígéri, hogy a Pixel (Pixels, hazai bemutató: július 30.), melyben Adam Sandler, Josh Gad, Kevin James és nem utolsó sorban a Trónok harcá-val világhírűvé vált Peter Dinklage játssza főszerepet, nemcsak szeszélyes vígjáték lesz, hanem izgalmas, trükkökkel teli katasztrófafilm-paródia is.

Pixel_jelenetfoto (2)

– Ez nem egy tipikus Sandler-film, és Peter Dinklage is más lesz, mint megszoktuk – nyilatkozta nemrég a rendező. – De én is egész mást csinálok, mint máskor. Rengeteg időt töltöttünk azzal, hogy kialakítsuk a trükköket: tényleg olyanok lesznek, amilyet még senki nem látott. A régi számítógépes játékok rátámadnak az emberekre, és pixelenként falják fel a városokat. De a legnehezebb tényleg az, hogy hogyan hitetem el az óriási Pac Manről, hogy nemcsak félelmetes, hanem igazi, bonyolult személyiség… És hogyan lesz nagyon cool.