Andrew Garfield-et semmi nem mentheti meg az elképesztő világhírtől. A szerény, szakmáját nagyon komolyanvevő színész A csodálatos pókember (előzetes korhatár: 16) (The Amazing Spiderman, hazai bemutató: július 12.) főszerepének eljátszásával menthetetlenül bálvánnyá válik. Ő pedig mit tehetne mást? Dolgozik tovább.

Miközben mindenki A csodálatos pókember egyre közelgő premierjére készül, Andrew Garfield egészen mással foglalkozik: Philip Seymour Hoffman oldalán színpadi szerepet vállalt, a Broadwayn játssza Arthur Miller klasszikusa, Az ügynök halála egyik fontos szerepét. Az előadást Mike Nichols rendezte.

A New York-i bemutatkozás azonban nem volt felhőtlen: Garfield megbetegedett, ám a torokgyulladás ellenére sem mondta le a premiert.

– Az, hogy elmaradjon miattam egy előadás, sokkal jobban meggyötörne, mint a fájós torkom – nyilatkozta a színész a NY Timesnak, és Mike Nichols csöppet sem lepődött meg a brit színész döntésén:

– A srác elképeszőt elszánt – mondta a rendező, aki eddig 17 színészét kormányozta el az Oscar-díjig. – Vasakarata van. Született művész.

És ráadásul: ő Pókember.

IC Press