PÓKEMBER CSATLAKOZIK A FÖLD ÓRÁJA HŐSEI KÖZÉ, HOGY EGYÜTT VÉDJÉK MEG A FÖLDET

A WWF egyik legnépszerűbb kezdeményezése, a Föld Órája (Earth Hour) idén nyolcadszor kerül megrendezésre, és valószínűleg minden korábbi részvételi rekordot megdönt. Ez jórészt annak köszönhető, hogy egy különleges hős is részt vesz az akcióban: a közkedvelt és csodálatos Pókember!

Earth Hour 2014 Superhero Ambassador Spider-Man

A Föld legnagyobb környezetvédelmi eseményén, mely az idén Szingapúrból indul, nemcsak a piros-kékruhás hős, hanem A csodálatos Pókember 2. több sztárja is részt vesz: Andrew Garfield mellett Emma Stone és Jamie Foxx is elküldi üzenetét a világnak, melynek lényege: bárki lehet hős, mindenki védelmezheti a bolygót.

A szingapúri eseményen kioltják a világhírű Marina Bay fényeit. Ugyanakkor el fog sötétülni a Sydney Harbour híd, az Operaház, a pekingi Madárfészek, a tajpeji 101, a bangkoki Wat Arun buddhista templom, a Kuala Lumpur-i Petronas ikertorony és még sok más, legendás – és többnyire fényben fürdő – épület.

A Föld Órája mára divatos lett. A résztvevők egyszerre érzik jól magukat, és teszik nyilvánvalóvá: a szívükön viselik világuk jövőjét, és tenni is hajlandóak érte – a közös élmény megosztásában mára egyre nagyobb szerepet kapnak a közösségi oldalak is.

Az idén a Föld Órája új közösségi alapú támogatást indít be. A crowd funding és crowdsourcing platform abban segít, hogy mindenki hallathassa a hangját és támogathassa a környezeti problémák célirányos kezelését az egész világon.

A Föld Órája minden résztvevőt arra bíztat, hogy legyen bolygóját védő szuperhős, működjön közre az Earth Hour Blue működésében. Aki akar, adakozhat a Fülöp szigetek tájfun sújtotta halászainak, hogy a klímaváltozás új körülményeihez alkalmazkodó, üvegszálas hajókat építsenek. Segíthet az indonéziai vadőröknek, hogy jobb felszereléssel, eredményesebben védjék a borneói vadvilágot, vagy támogathatja a columbiai őslakos indiánokat abban, hogy olyan megélhetést keressenek, amely hozzájárul a fenntarthatósághoz, és nem veszélyezteti az Amazonas esőerdőit.

Ázsiából a Föld Órája a Közel-Keletre, Afrikába és Európába megy tovább. Leoltják a lámpákat többek között a világ legmagasabb épületében, a dubai Burj-Khalifában, a moszkvai Kremlben vagy a vatikáni Szent Péter bazilikában. Sőt, sötétbe borul az Eiffel-torony, a barcelonai La Sagrada Familia, a Buckingham palota és az edingburgh-i vár is.

Az amerikai kontinens sem marad ki a mozgalomból: Rio de Janeiróban a város büszkesége, a kitárt karú Megváltó Krisztus szobor olvad bele az éjszakába, míg Mexikóvárosban a Függetlenség Angyala, New Yorkban a Times Square és az Empire State Building, Los Angelesben a nemzetközi repülőtér, Las Vegasban a híres Strip mond búcsút átmenetileg a fénynek.

A Föld Órája idén egy eseményből az egész világon mozgalommá válik, és hozzájárul a Nagy korallzátony, a finn sarkvidék és az Amazonas esőerdei megvédéséhez. A kezdeményezés tavaly nagyban hozzájárult, hogy az orosz parlament szigorúbb intézkedéseket hozzon a tengeri olajszennyezés visszaszorítására; 3.4 millió hektáros védett terület jöjjön létre Argentínában, és megállítsa az ugandai erdőpusztítást. A változások mozgatói mindenütt az egyszerű emberek voltak – a mozgalom tömeges támogatása megmutatja, hogy az egyén és a közösség erőt képvisel: és segítségével sikerre vihetők a jó ügyek.

A szervezők arra bíztatják a résztvevőket, hogy biztosítsák támogatásukról az eseményt és osszák meg ezzel kapcsolatos élményeiket, tapasztalataikat a www.earthhour.org-on vagy az Instagramon #EarthHour.

ACsodalatosPokember2_jelenetfoto (19)

A csodálatos Pókember 2.-t készítő stúdió és a filmet forgató stáb közös munkájuk során végig a környezetvédelmi elvek szigorú betartásával dolgoztak. A Sony Pictures történetének ez a film a legkörnyezetbarátabb terméke.

A FÖLD ÓRÁJA 2014. március 29. (helyi idő szerint: szombat 20:30-21:30)