A Föld legnagyobb környezetvédelmi eseményén, mely az idén Szingapúrból indult, nemcsak a piros-kékruhás hős, hanem A csodálatos Pókember 2. (The Amazing Spider-Man 2., hazai bemutató: május 1.) több sztárja is részt vett: Andrew Garfield mellett Emma Stone és Jamie Foxx is elküldte üzenetét a világnak. Üzenetük lényege: bárki lehet hős, mindenki védelmezheti a bolygót.

„Nem várhatunk tovább, meg kell védenünk a környezetünket, hogy tovább élvezhessük a bolygónk nyújtotta biztonságot – nyilatkozta az Electrót alakító Jamie Foxx, majd hozzátette: – Sose becsüld le az erődet és azt, hogy mire vagy képes.”

Az eseményről készült videó:

[youtube]http://youtu.be/UAv9veei984[/youtube]

Andrew Garfield, aki idén második alkalommal alakítja a hálószövő szuperhőst, azt nyilatkozta: „A Föld Órája fantasztikus kezdeményezés a bolygó védelme érdekében, márpedig ennek az emberiség egyik legfontosabb feladatának kellene lennie.” Emma Stone még annyival egészítette ki kollégáit, hogy „függetlenül attól, hogy kicsi vagy nagy részt vállal, minden ember tehet valamit a bolygó jövőjéért.”

A világszerte megrendezésre kerülő esemény évek óta óriási eredményeket könyvelhet el, ám Pókember részvételével idén minden eddiginél nagyobb tömeget sikerült a mozgalom mellé állítani. Ez egy szuperhősnek való feladat volt!

A film stábja és Pókember a Föld Óráját megelőzve több programon is részt vett Szingapúrban. Az erről készült videó:

[youtube]http://youtu.be/rmA3kxIR6Zs[/youtube]

IC Press