A legjobb főcím díjáért versenyezhet a CURTIZ című magyar film főcíme az austini SXSW fesztiválon. Az Excellence in Title Design kategóriában a világ legjobb nyitó képsorai sorakoznak fel. Az elmúlt években olyan ismert filmek és sorozatok főcímei versenyeztek, mint a Narcos (Netflix), a Westworld (HBO), a The Crown (Netflix), a James Bond: Skyfall, vagy a népszerű magyar sorozat az Aranyélet (HBO).

CURTIZ
CURTIZ

Az idei évben is erős a mezőny: Topolánszky Tamás Yvan és Sümeghy Claudia montreali nagydíj-nyertes filmjének főcíme mellett olyan blockbusterek vannak a fesztivál finalistái között, mint az Aquaman, a Fekete Párduc, a Deadpool 2. vagy a Netflix produkciója, a Mowgli.

A CURTIZ főcíme Emil Goodman (Henry Waltz , Porsche70 ) és Topolánszky Tamás Yvan (DVNA  , Levél Istenhez  , Spice of Europe II. ) közös alkotása, zenéjét Subicz Gábor szerezte, a főcímdalt pedig Kiss Flóra énekli. A film látványos indításában segítségükre volt még Molnár Luca Anna, Szendrő András fővilágosító, Varga Zsolt Iván colorist, a lassított képsorokhoz szükséges technikát pedig a Kraftbp és a film koprodukciós partnere, a Sparks Camera&Lighting biztosította. 

Az NMHH Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásában készült film rendezője, Topolánszky Tamás Yvan elmondta, különösen nagy megtiszteltetés ez egy olyan alacsony költségvetésű, független film számára, mint amilyen a CURTIZ.

Kertész Mihály ikonikus karakterét és a Casablanca forgatásának történetét bemutató CURTIZ versenytársainak teljes listáját itt olvashatják, a verseny alakulását pedig nyomon követhetik a film Instagram oldalán.

A CURTIZ főcíme mától megtekinthető!