A Pokémon Go őrületet megelőzően éppen húsz éve annak, hogy az első Pokemon videójáték emberi kezekbe került. 1996-ban még a „Game Boy” nevű kütyü volt a játékosok Bibliája. Akkoriban a Tetris és a Super Mario jellegzetes hangjai csengtek-bongtak a parkokban, a metrón, és mindenütt, majd a bevezető játékok után érkeztek az egyre igényesebb grafikájú és minőségű videójátékok, szintén a Nintendo kiadásában.

Pokémon Go a mozikban!

Az elmúlt hetekben a csapból is a Pokemon folyik. (Akár szó szerint! Pokemon gyogyó: szélessávú kirándulás az aknamezőkre?!) Várható volt, hogy a videó és a számítástechnikai játékok történetében mérföldkövet jelentő Pokemon Go népszerűsége előbb, vagy utóbb a mozinézőket is eléri. Bizonyára mozikban is vannak “zsebszörnyecskék”, azaz Pokémonok, de itt most többről van szó! Jön a Pokémon Go mozifilm!

A botrányairól híres reality videójáték megfilmesítési jogát megvette az egykor amerikai, de 2016 eleje óta kínai tulajdonban lévő Legendary Entertainment filmstúdió. A Pokémon Go esetleges megfilmesítéséről már áprilisban is folytak a tárgyalások, de a játék sikerét látva, és talán mert idén húsz éves az első Pokémon videójáték, előre hozták a megállapodás időpontját. Állítólag a világ legnépszerűbb internetes videotékája, a Netflix is jelezte vásárlási szándékát a filmes jogokra.

Pokémon Go

Pokémon Go

A Pokémon kultusz egy rajzfilmekre, képregényekre és videójátékokra támaszkodó rajongói őrület, amely 1995-ben indult, s amelynek Satoshi Tajiri a megálmodója. Az első Pokémon mozifilm címe Mewtwo visszavág volt, és 1998-ban került a mozikba. Ezt tizenkilenc további Pokémon film követte.

A tervek szerint az első élő szereplős Pokémon film forgatása 2017-ben indul, a Pokémon Go mozifilm története az egyik új karakterről, Pikachu detektívről fog szólni, de a cselekmény részleteit és a karakter történetét egyelőre titokban tartják. A februárban debütált 3D Great Detective Pikachu videójátékban belekóstolhatunk a detektívesdibe. Japánban a filmet a Toho fogja forgalmazni, míg Amerikában a filmet a Universal Pictures veszi kézbe.