Csupa mosoly és felhőtlen, megkönnyebbült gratuláció határozta meg a hangulatot a hét elején a Los Angeles belvárosában található Westwood Village mozi előtt elnyúló vörös szőnyegen, amikor A Föld inváziója – Csata: Los Angeles (World Invasion – Battle: Los Angeles, hazai bemutató: március 17.) gálapremierjére újra összeállt az a tengerészgyalogos egység, amely a filmben nem kisebb feladatot vállal, mint a Földünkre hadüzenet nélkül támadó ufók visszaverését.

Pedig a forgatás nem ment könnyen. A csapat tagjait játszó színészek szigorú, háromhetes tengerészgyalogos-kiképzésen vettek részt, a férfiak sátorban laktak, napi menetgyakorlatokon vettek részt, a nők (köztük a filmbeli összecsapásokba alaposan belekeveredő Michelle Rodriguez) ugyan esténként hazamehettek a táborból, de az erőnléti edzéseken ők is részt vettek.

A főszereplő, Aaron Eckhart az egyik veszélyes jelenet felvételekor eltörte a karját. Egy tűzgömbön kellett átugrania, és egy törmelékhalmon megállnia. Ám megcsúszott, vagy három métert zuhant, fejre esett, és „szerencsére” csak a karját törte. A színészi fegyelem azonban még a katonai fegyelemnél is nagyobb volt benne: törött karral is befejezte a felvételt, csak a vége csapó után kért az orvost.

– Azt nem tudom, hogy végül az a felvétel, amelyiken tényleg lezuhanok, bekerült-e végül a filmbe – nyilatkozta a premieren a felszabadult Aaron Eckhart. – Kíváncsi vagyok, látszik-e majd, hogy tényleg mennyire fájt a karom. De már túl vagyok rajta. Kemény forgatás volt, mindannyiunkat nagyon megviselt, de minden néző úgy fogja érezni, mintha ott lenne velünk a harc közepén.

IC Press