Noomi Rapace visszatért a Földre. Ezt érezte a svéd színésznő, amikor befejeződött a Prometheus (munkacím, hazai bemutató: 2012. május) forgatása. Ridley Scott visszatérését a sci-fi műfajához hatalmas várakozás előzi meg, és a svéd színésznő beszámolója csak olaj a tűzre: Bár a történetet az alkotók eddig sikeresen titkolták, az valószínűnek tűnik, hogy a Prometheus nem folytatás és nem előzményfilm, de nem is teljesen független az Alien – Nyolcadik utas a halál sorozattól. Rapace pedig a saját nyilatkozatai szerint a központi figura a történetben.

– Körülöttem forog a sztori – nyilatkozta az ifjú sztár. – Egy történész-régészt alakítok, aki hosszú utat tesz meg: a film közepére harcos lesz, a végére viszont egyszerű túlélő.

A forgatáson pedig: mintha elvarázsolták volna.

– Alig használtunk vetített hátteret, greenbox-technikát – számolt be Noomi Rapace a munkáról, melynek során Michael Fassbender, Charlize Theron, Guy Pearce és Idris Elba partnere lehetett. – A fantasztikus díszletelemeket mind megépítették. Hónapokon át elvarázsolt világban éltünk. Amikor véget ért a munka Izlandon, tényleg úgy éreztem, mintha a világűrből jöttem volna vissza. Igaz, én hajlamos vagyok rá, hogy nagyon beleéljem magam helyzetekbe…

IC Press