Gyerekbérlet a hétvégi programokra

A Puskin mozi több éve dolgozik azon, hogy a gyerekközönség számára színvonalas rendezvényeket kínálhasson minden hétvégén.

2012-ben megszületett végre a tízalkalmas Kuckó-bérlet is, amely a Puskin összes gyerekprogramjára érvényes. A bérletet 2012. június 30-ig lehet felhasználni. A tízes bérlet nem tíz előadást, hanem tíz jegyet jelent. Tehát, június 30-ig mozira, bábelőadásra vagy koncertre lehet vele jönni, amíg a bérleten „egység” van. (Pl. egy négyfős család februárban jöhet egy koncertre, és felhasználhat 4 egységet a bérletről. A következő hónapban, egy bábszínházi előadásra hozza az egyik szülő mindkét gyereket stb).

A bérletek korlátozott számban kaphatók, kizárólagosan bérletes előadás nem lesz, azaz minden előadásra lehet jönni bérlet nélkül is, de a legjobb helyeket a bérletes vendégek számára tartjuk fenn.

A Puskin-kuckó programjai 2012. január-június

Legkisebbek mozija

A Puskin mozi 2010. szeptembertől indította útjára a legfiatalabb korosztálynak szóló hétvégi vetítés-sorozatát, Legkisebbek mozija címen.

A kicsik (3-6 év) számára a hétvégi vetítések 10.00 órától indulnak gyermekbarát környezetben (csökkentett hangerő, kis jelzőfény) nyitott ajtók mellett, biztosítva így, hogy a vetítés alatt bármikor ki lehessen jönni. Az előtérben a vetítés előtt, alatt és után, 9.30-tól 12.00-ig játszósarok várja a gyerekeket, ahol rajzolhatnak, színezhetnek és játszhatnak.

A programot az aktuális filmkínálatban szereplő-, illetve régebbi gyerekfilmek adják. A vetítés tartama 50-70 perc, ez egy teljes filmet vagy több, rövidebb epizódokból álló egyórás blokkot jelent. A jegyár egységesen650 Ft.

Nefelejcs Bábszínház

A Puskin moziban a Nefelejcs Bábszínház közreműködésével rendszeresen tartunk bábszínházi előadásokat 3-6 éves gyerekek számára.

A Nefelejcs Bábszínház célja, hogy már-már feledésbe ment értékeket ismertessen meg a kis nézőkkel. Vidám, zenékkel tarkított történeteik elsősorban óvodás, és kisiskolás gyerekeknek szólnak. Saját készítésű, nagy marionett bábjaikkal játsszák a meséket. A mesék nagyjából 50-60 percesek. Az előadások után bábsimogatásra is van lehetőség.

Zakatoló zenemozi – cinemajazz gyerekeknek

A Zakatoló Zenemozi egyedülálló mesekoncert, ahol a jól ismert rajzfilmek és diafilmek újraértelmezve, élőzenével kiegészülve jelennek meg a vásznon.

A Budapest Film Nagy Krisztián Tódort kérte fel a Zakatoló Zenemozi zenéjének megkomponálására. A zenész 2005-ben alapította a Syntax Cinema Orchestrát, Magyarország első, mai napig egyetlen mozizenekarát. A némafilmeket is gyakran kísérő együttes tagjai mind jazz- és klasszikus zenészek. A műsorban bemutatott régi mesefilmek jellegzetes zenei betéteire és dallamaira épülve egy nagy részben megkomponált, kis részben pedig  improvizált koncert készült.  A zenekar a gyerekek zenei világához illő, érdekes hangszereken is játszik, mint a kazoo, a vihardob, a tilinkó és a kalimba. A műsor után a gyerekek kézbe vehetik, kipróbálhatják a hangszereket, találkozhatnak és beszélgethetnek a zenészekkel.

A közel háromnegyed órás műsorban öt mesefilmet, többek között a Leó és Fred, a Kockásfülű nyúl, a Kétbalkezesek és a Magyar népmesék egy-egy epizódját és két diafilmet vetítenek élőzenei kísérettel.. A műsorra főleg a 3 és 10 év közötti gyerekeket várjuk, és persze bárkit, aki részese szeretne lenni ennek a nem mindennapi mozi-, koncert- és meseélménynek.

A Zakatoló Zenemozi zenészei:

Nagy Krisztián Tódor – orgona, melodika, hang
Sütő Márton – gitár
Kiss Árpád – trombita
Vereb Szabolcs – szaxofon
Palatinszky Márton – basszusklarinét
Nagy Péter – nagybőgő
Badics Márk – dob

Bonbon matiné

Tavasszal a Puskin Moziban is találkozhatnak a gyerekek és szüleik a népszerű játékos zenei ismeretterjesztő sorozattal, a Bonbon Matinéval. A mesék és a hangszerek világával ismerkedünk, kitűnő művészek muzsikálnak, Lukácsházi Győző pedig segít tájékozódni a klasszikus zene világának rejtelmeiben.

És el ne felejtsük említeni, az előadások végén minden gyerek Kinder Csoki ajándékkal távozhat.

További részletek: www.puskinmozi.hu

Alant a részletes program az első félévre.

Programok:

Időpont   Program Megjegyzés
Január 29. vasárnap Bábszínház Kippkopp a hóban
Február 4. szombat Legkisebbek mozija Micimackó
Február 12. vasárnap Zakatoló Zenemozi Jazzkoncert gyerekeknek
Február 19. vasárnap Bábszínház Árisz, a kis fűnyíró
Február 25. szombat Legkisebbek mozija Sammy nagy kalandja
Március 4. vasárnap Bábszínház Kippkopp a fűben
Március 10. szombat Legkisebbek mozija Kistücsök és barátai
Március 17. szombat Legkisebbek mozija Kisvakond nadrágja
Március 25. vasárnap Bábszínház Kippkopp és a tavaszi hónapok
Március 31. szombat Bonbon matiné Hangszerismertető gyerekeknek
Április 14. szombat Bonbon matiné Hangszerismertető gyerekeknek
Április 15. vasárnap Bábszínház Kippkopp és Tipptopp
Április 22. vasárnap Zakatoló Zenemozi Jazzkoncert gyerekeknek
Április 28. szombat Legkisebbek mozija Mome animációs filmek
Május 6. vasárnap Bábszínház Kippkopp és a Kipikopik
Május 12. szombat Legkisebbek mozija Magyar népmesék
Május 19. szombat Zakatoló Zenemozi Jazzkoncert gyerekeknek
Május 26. szombat Bonbon matiné Hangszerismertető gyerekeknek
Május 27. vasárnap Bábszínház Kippkopp és a nyári hónapok
Június 2. Szombat Legkisebbek mozija Bogyó és Babóca 2
Június 10. Vasárnap Zakatoló zenemozi Jazzkoncert gyerekeknek