Queen: A Night in Bohemia

színes, feliratos angol koncertfilm, 90 perc, 2016 (12)
Rendező: Tom Corcoran, Rhys Thomas, Simon Lupton

Főszereplők: Freddie Mercury, Brian May, John Deacon, Roger Taylor

Queen: A Night in Bohemia

Queen: A Night in Bohemia

Queen: A Night in Bohemia Trailer

1975 különösen fontos és mozgalmas év volt a Queen együttes történetében. Ez év októberében jelent meg az összes akkori slágerlista-rekordot megdöntő Bohemian Rhapsody, majd a platinalemezzé vált A Night of the Opera album, december 24-én, karácsony estéjén pedig a londoni Hammersmith Odeonban adtak teltházas koncertet, amit élőben közvetített a BBC televízió, majd a rádió is.

Queen: A Night in Bohemia

Queen: A Night in Bohemia

A Hammersmith-beli koncert a fiatal zenekar addigi karrierjének csúcspontját jelentette, tucatnyi kamera rögzítette, ahogy kirobbanó formában előadják a Killer Queen, Liar, Keep Yourself Alive vagy az Now I’m Here című dalaikat. A felvétel különlegessége, hogy ezen az estén rögzítették első alkalommal a friss slágerlista-vezető Bohemian Rhapsody koncert-verzióját. A koncert és az album sikere egy új szintre emeletre az együttest és nagy lendületet adott, hogy a vilég egyik legjelentősebb rockbandájává váljon a következő évtizedekben.

Queen: A Night in Bohemia  digitálisan felújított koncertfilm

Queen: A Night in Bohemia

Queen: A Night in Bohemia

A digitálisan felújított és 5.1-ben újrakevert, 65 perces koncertfilmet egy 25 perces feliratos dokumentumfilm egészít ki, amely eddig sosem látott archív felvételekkel és interjúkkal tárja fel az együttes történetének legkorábbi szakaszát, a kezdetektől az első nagy ugródeszkát jelentő sláger, a Bohemian Rhapsody 1975-ös stúdiófelvételéig és a kislemez megjelenéséig.