A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan magyarországi premierje kapcsán a Daazo.com négy korai Reisz-kisfilmet mutat be.

Csütörtökön mutatták be a magyar mozik Reisz Gábor Karlovy Vary-ban debütált, majd a Cinefesten díjazott Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című nagyjátékfilmjét.

Reisz Gábor -Külalak

A Daazo.com a bemutató kapcsán négy korai Reisz-kisfilmet mutat be.

A tagadás oka, őszintén (2006) a rendező egyik első munkája. A különös hangulatú film megelőlegezi a most bemutatott nagyjátékfilm Budapest-képét és központi problematikáját: a fiatalság útkeresését. Reisz Gábort ezzel a filmjével vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemre.

A Valakinek a valamije (2009) egy váratlan örökséget feldolgozó, elveszett fiatal férfi belső küzdelmét és bizonytalanságát ábrázolja érzékenyen.

A Külalak (2011) egy identitásválságba került, tiszta gyökereihez visszatérni vágyó yuppie szorongásait mutatja be.

A Nekem Budapest című szkeccsfilm Reisz Gábor által rendezett szegmense, a Péter (2013) Jakab Juli első filmszerepe. A színésznő egyben a film forgatókönyvének írásában is résztvett, éppúgy, mint a Külalak vagy a Valakinek a valamije esetében. A Péterben is fontos szereplő a város, melynek misztikus hátterében bontakozik ki egy fiú magáratalálásának csöndesen megrendítő története.

A Daazo.com-ról

A Daazo.com többezer kortárs kisfilm mellett klasszikus, máshol fel nem lelhető műveket is bemutat. A Daazo.com egy nyitott felület: az oldalra bárki feltöltheti rövidfilmjét. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Daazo.com kiadásában megjelenő World of Shorts magazin évi négy alkalommal jelenik meg nyomtatásban a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts tiszteletére.