John Carpenter 1978-as horrorklasszikusának Rob Zombie-féle újraértelmezése 31 millió dolláros rekordbevételt ért el az Egyesült Államokban szeptember első hétvégéjén. A film októberben kerül a hazai mozikba, a Budapest Film forgalmazásában.

Szeptember 1. a Munka ünnepe az Egyesült Államokban, és jelzésértékű, hogy ezen a napon mire tódul a mozikba leginkább a közönség. A Halloween eredménye magasan túlszárnyalta az eddigi csúcstartó A szállító 2. 2005-ös, 20,1 millió dolláros teljesítményét, s ezzel minden idők legjobb kezdését produkálta ezen a napon.

Az ismert rockzenész és horrorfilmes, Rob Zombie (The Devil’s Rejects, House of 1000 Corpses) az 1978-as, nagysikerű és vérfagyasztó Halloween legújabb remake-jét készítette el. Az új opusz az alkotók nyilatkozata szerint meglepetést fog okoz a klasszikus és a modern horror rajongóinak egyaránt, mert Zombie visszautazik az időben, hogy a legmélyére hatoljon a betegesen zavart lelkű Michael Myers titkának, aki 15 év után kiszabadul az elmegyógyintézetből, és kishúga keresésére indul. A Weinstein-fivérek cége által gyártott horror főszerepében az ex-pankrátor Tyler Mane látható, filmbeli orvosát a Kubrick Mechanikus narancsával világhírűvé váló Malcolm McDowell alakítja, bónuszként pedig Danny Trejo és Udo Kier játékát élvezhetjük.

A Zombie-féle remake-t Halloween előtt, október 25-én tervezi bemutatni a Budapest Film.