Megdöntötte a tavalyi év látogatottsági eredményeit az idei Moziünnep. Több mint 545.000-en, a tavalyi évhez képes is 25%-kal többen vettek részt az idei Moziünnepen, s ezáltal számos mozi megdöntötte saját látogatottsági rekordját! A Moziünnep négy napja alatt, az ország 44 településén, 86 moziban pergett mintegy 200 film, melyek között több premier és premier előtti alkotás is szerepelt. A filmek legnagyobb részét a közönség nagyon kedvezményesen, maximum 360 Ft-ért nézhette meg.

A Moziünnep négy napja alatt összesen 6076 vetítés futott, és csak Budapesten 308 000-an mentek moziba, míg országosan megdőlt a félmilliós álomhatár, hisz több mint 545.000 látogatóval zárt az idei Moziünnep.

A négy nap alatt összesítve a Westend bizonyult a leglátogatottabb mozinak, s így a multiplex saját csúcsát is megdöntötte: a tavalyi 44.320-hoz képest idén 56.000-en moziztak ott augusztus 30-a és szeptember 2-a között, de saját rekordját a Corvin is túlszárnyalta, hisz 22 663-an oda váltottak jegyet a Moziünnep alatt. A Cinema City hálózat is több nézővel büszkélkedhetett idén, mint tavaly: 12 mozijukban összesen 192 000 látogató járt e négy napban.

A Moziünnep alatt a leglátogatottabb filmnek a L’ecsó bizonyult, ezt követte a Vigyázz, kész, szörf! című családi mozi, ami azt bizonyítja, hogy a rendezvénysorozat kifejezetten kedvelt családi programmá is vált. Az Evan a minden6tó, a Törés és a Hajlakk szerepelnek még a TOP 5-ös listán.

A kiemelkedő számokon túl a rendezvény hangulata is kifejezetten ünnepi volt. Nagy érdeklődés és rajongás kísérte a sztár-jegyszedőket, a közönség örömmel fogadta a „felkomf”-okat, s a Dolina, a Zuhanórepülés és a Tejút című magyar filmek közönségtalálkozói is teltházzal futottak, sokakat érdekelt a mozigépterem-látogatás, és ebben a négy napban olyanok is betértek a filmszínházakba, akik máskülönben ritkán járnak moziba.

Elmondható, hogy a Moziünnep mára hagyománnyá vált Magyarországon, és évről-évre egyre népszerűbb. A négy Moziünnep alatt összesen több mint 1,5 millió néző ment moziba. A rendezvénysorozatnak sikerült bebizonyítania, hogy még mindig óriási az érdeklődés a filmek iránt, s a mozizás változatlanul az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység.

Azok, akik ebben a négy napban sok jó filmet láttak, remélhetőleg e hét csütörtökén is betérnek majd a moziba, hogy megnézzék Jiri Menzel legújabb filmjét, az Őfelsége pincére voltam-ot, vagy a Férj és Férjet, a Tini Nindzsa Teknőcöket, Terry Gilliam új filmjét, a Tideland-et, vagy a Next-et Nicolas Cage-dzsel.

Menjünk továbbra is a moziba be! – Moziban nézni jó!