Ridley Scott elképesztően jó kondiban van. Egy hónap múlva ünnepli 76. születésnapját, de nem úgy él, ahogy egy átlagos brit nyugdíjas: egyre elképesztőbb tempóban dolgozik, és fiatalokat megszégyenítő könnyedséggel vált stílust és műfajt.

A_jogasz_werk

Ridley Scott rendező – A jogász

Éppen befejezte különleges hangulatú, fagyos és véres thrillerét, A jogász-t (16) (The Counselor, hazai bemutató: november 14.), melyben valószínűleg minden idők egyik legizgalmasabb sztárcsapata segítette. A drogcsempész-thriller főszerepeit Michael Fassbender, Brad Pitt, Cameron Diaz, Javier Bardem és Penélope Cruz játssza, de a következő Scott-film, az Exodus is nagy színészeket mozgat. A látványos, bibliai témájú filmben Christian Bale kapta a főszerepet, mellette Sigourney Weaver, Aaron Paul, Ben Kingsley, John Turturro és Joel Edgerton is szerepet kapott. A hatalmas költségvetésű film azonban nem foglalta le eléggé a rendezőt, ezért forgatás közben a Prometheus folytatásának előkészítésére is maradt ideje: a héten jelentette be, hogy elkészült a Prometheus 2. forgatókönyve, melyben az expedíció egyetlen túlélője és robotja is szerepel – Noomi Rapace és Michael Fassbender már igent is mondott a visszatérésre.

A Prometheus 2. forgatására azonban Ridley Scott 2016-ig biztosan nem ér rá: előtte legalább két film vár rá: egy akciódús, háborús sci-fi regény megfilmesítése mellett a legendás Szárnyas fejvadász folytatása. Harrison Ford már jelezte is: akár robot, akár ember, szívesen játszik a 2. részben is.

IC Press