Amikor már mindenki azt hitte, hogy a Jégkorszak első három részének sikerét nem lehet fokozni, a csöppet sem fagyos vígjáték alkotói egy melegebb folytatásra szánták el magukat. Új filmjük, a Rio 3D (Rio, hazai bemutató: április 21.) sok mindenben ellenkezője a már bevált receptnek. Az új produkcióban hideg helyett ragyogó napfény, ősállatok helyett kortársak a főszereplők. A Rio ugyanis Rio de Janeiróban játszódik, ahova turistaként érkezik egy elkényeztetett házipapagáj.

A szambaritmussal kísért animációs vígjáték az előzetes felmérések szerint minden idők egyik legsikeresebb CGI-filmjévé válhat, de az alkotók nem fészkelnek sokáig a babérjaikon. A héten nyilvánosságra hozták, hogy miről fog szólni a következő filmjük.

A Ferdinand egy a harmincas években kiadott amerikai mesekönyv alapján készül, hőse egy békeszerető bika, aki a viadalok helyett inkább kirándulni járna. A kötet egyedül az USA-ban több mint 4 millió példányban talált már gazdára, és eddig 36 országban adták ki.

Az új film helyszíne legközelebb Madrid lesz, a főhős pedig egy kérődző, aki nagy és erős ugyan, de inkább a gyengékkel tartana. Ám előbb még vár ránk a kétbalszárnyas kék ara papagáj, akit szárnyaik alá vesznek a riói vagányok: csupa vicces jómadár.

IC Press