A második Machete film, a MACHETE GYILKOL főszereplőjét valódi szuperhősként mutatja be. El akartam emelni Machete karakterét az első rész nyers bemutatkozása után, és egy nagyszabású, kiterjedtebb élményt nyújtani a második részben.

Mindig is szerettem, ahogy Sylvester Stallone Rambo karaktere fejlődött az első, kis költségvetésű, de jól fogadott filmben való feltűnésétől kezdve a Rambo-széria kulcsdarabjáig, a Rambo 2.-ig, amely nemzetközi kasszasiker lett, és az első rész sikerét messze túlszárnyalta a box office listák élére kerülve.

A MACHETE GYILKOL valódi ínyencfalat lesz, és nem csak a rajongói tábornak, akik töviről hegyire ismerik már az első részt, és kiéhezve várják a folytatást; az új közönség is megkapja a magáét egy nagy költségvetésű akciófilm formájában, melyben számos izgalmas és meglepő futurisztikus elemmel dúsított, kőkemény akciójelenetet láthatnak majd.

Úgy tekintek erre a filmre, mint egy nagy költségvetésű akciófilmre, melyet a Troublemaker csapatával készítettem, a Sin City és a Ragadozók stábjával. A MACHETE GYILKOL egészen más lesz, mint az első film. Ez a film elhagyja az eredeti lepusztult látványvilágát, inkább a komoly akciófilmek esztétikája és filmkészítő technikája felé közelít, melyet a nagyobb filmjeimben alkalmazok. Ezek jól szolgálják a második rész nagyobb volumenét.

Miután egy fegyvercsempészeket leleplező akció balul sül el és elveszíti partnerét, Sartanát (Jessica Alba), Machete megbízást kap az Egyesült Államok elnökétől egy életveszélyes küldetésre az amerikai állampolgárságért cserébe. Mexikóba kell mennie, hogy megállítsa az őrült Mendezt, egy hírhedt kartell főnökét, aki azt tervezi, hogy rakétát lő Washingtonra. Machete hamarosan a Nemzetbiztonság által felhúzott határfal túloldalán landol, ahol rátalál Mendez rejtekhelyére, és rájön, hogy a tömegpusztító fegyver közvetlen összeköttetésben áll a férfi szívével. Machetének sértetlenül kell visszajuttatnia Mendezt az Államokba, hogy hatástalanítani tudják a bombát, miközben bérgyilkosok és zsoldosok halálosztaga veszi össztűz alá.

Mel Gibson és Robert Rodriguez - Machete gyilkol forgatás

Mel Gibson és Robert Rodriguez – Machete gyilkol forgatás

Visszatérve az Államokba Machete átadja Mendezt az excentrikus milliárdos fegyverkereskedőnek, Luther Voznak (Mel Gibson), az egyetlen embernek, aki képes hatástalanítani a bombát. Azonban Machete számára hamar világossá válik, hogy maga Voz adta el a rakétát Mendeznek, és azt az ördögi tervet dédelgeti, hogy globális anarchiát teremt egy űrfegyverrel.

Michelle Rodriguez és Robert Rodriguez - Machete gyilkol forgatás

Michelle Rodriguez és Robert Rodriguez – Machete gyilkol forgatás

Machete tehát összegyűjti régi barátait (Luz szerepében ismét felbukkan Michelle Rodriguez) és új társakat is toboroz, mint például a nappal szépségkirálynő, éjjel bérgyilkos Miss San Antonio (Amber Heard), hogy együttes erővel elkapják és az igazságszolgáltatás elé állítsák Vozt. A csapat a világ végéig és még azon is túl is üldözi a milliárdost, előkészítve a terepet a végső leszámoláshoz, amely a MACHETE ÚJRA GYILKOL című harmadik részben robbantja majd szét a mozivásznat.

Amber Heard és Robert Rodriguez - Machete gyilkol forgatás

Amber Heard és Robert Rodriguez – Machete gyilkol forgatás

Minden nagyobb és jobb lesz a MACHETE GYILKOLban: a szereplőgárda, a kaszkadőrjelenetek, a speciális effektek, a költségvetés és az izgalmak is.

Robert Rodriguez