Philippe Petit 1974. augusztus 7-én egy több mint 400 méter hosszú, 200 kg súlyú drótkábelt csempészett fel a New York-i Világkereskedelmi központ két felhőkarcolójának egyikére, a huzalt kifeszítette az ikertornyok között, és végigsétált rajta. 45 percet töltött a szédítő magasban, nyolcszor sétált oda-vissza. Amikor lejött, letartóztatták, és végül csupán azzal a feltétellel mentették fel a büntetés alól, hogy vállalta, ingyenes előadást tart gyerekek számára a Central Parkban.

Koteltanc_jelenetfoto

Az élet a legjobb forgatókönyvíró, és Robert Zemeckis (a Forrest Gump és a Vissza a jövőbe rendezője) csak a legjobbakkal dolgozik. A történetből, melyről már dokumentumfilm is készült, Kötéltánc (The Walk, hazai bemutató: ősz) címmel forgatott játékfilmet. A főszerepet Joseph Gordon-Levitt játssza meg a 3D-technika, ami igazán azt az érzést kelti majd a nézőben, mintha maga is a viharos szélben, a magasban küzdene a túlélésért… meg a világhírért.

A francia akrobata, aki különleges akcióját „égi színház”-nak nevezi, azóta se ment nyugdíjba, és naponta három órát tölt a kötélen – és nagyon szeret moziba járni.