Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Corvin Mozi, a Pólus Mozi és a Csepeli Kultik mozi vetíti, emellett országszerte számos további nagyvárosban látható lesz, 

Roger Waters US + THEM koncertfilm
Roger Waters US + THEM koncertfilm

A 156 állomásos US + THEM világturné bejárta Európát, Ausztráliát, Latin- és Észak-Amerikát. Waters, a Pink Floyd egyik alapítótagja összesen több mint 2 millió ember előtt – köztük a budapesti közönségnek is – zenélt, felidézve mind zenekari, mind szóló pályafutása legjelentősebb dalait. A több mint kétórás koncertfilmből – amelyen a 2014-es Roger Waters The Wall után Waters ismét Sean Evans rendezővel dolgozott együtt – természetesen nem hiányozhatnak a Pink Floyd legmeghatározóbb albumai: a Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, az Animals és a kultikus The Wall lemezek legismertebb dallamai is felcsendülnek a filmben. Ezen kívül hallhatók benne dalok Waters legutóbbi, 2017-es „Is This The Life We Really Want?” című lemezéről is, amely 25 év óta az énekes/daszerző egyetlen szólóalbuma. A turné és a róla készült film emellett egy erőteljes üzenetet hordoz az emberi jogokról, a szabadságról és a szeretetről.

Roger Waters legendássá vált élő fellépései minden esetben monumentális, minden érzékre ható élményt nyújtanak a közönségnek, amelyet a legmodernebb audiovizuális technika és korábban példa nélküli négyutas (quad) koncerthangzás egészítenek ki. 

„Roger volt az, aki a kora 70-es évektől kezdve megújította és valódi színházzá tette a stadionok és arénák színpadait” – meséli Mark Fenwick, a zenész managere. „Az Us +Them turné során is páratlan megszállottsággal feszegette a térhangzás és a vizuális technológiák által kínált lehetőségeket, egyúttal a szeretet és emberiesség üzenetét is közvetítve a közönség felé.”

A filmet a világpremierrel egy időben, október 2-től láthatják a nézők, Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Corvin Mozi, a Pólus Mozi és a Csepeli Kultik mozi vetíti, emellett országszerte számos további nagyvárosban látható lesz, a Pannonia Entertainment forgalmazában.

Roger Waters: US+THEM
színes, feliratos angol koncertfilm, 2019, 135 perc (12)
rendező: Sean Evans, Roger Waters
Magyarországi mozi bemutató 2019. október 2.

Roger Waters US + THEM koncertfilm előzetes