Egy kis megingás után talán megint jó időnek nézünk elébe – egy biztos, a Budapest Rooftop Cinema folyamatosan a legjobb filmekkel várja a város több pontján a mozibarátokat. Csütörtök este folytatódik a Corvin Club tetőteraszán a Francia Intézettel közös vetítéssorozat, mely ezúttal a Riói küldetést tűzi műsorára. Vasárnap a múlt héten eső miatt elmaradt Koktélt pótolják a szervezők a Pontoon Cinébarban, hétfőn pedig, szintén a Corvin Club tetőteraszán egy igazi kultklasszikus: Hitchcock Észak-Északnyugat című filmje kerül terítékre.

French Rooftop Cinema

A Francia Intézet és a Budapest Rooftop Cinema közös vetítéssorozata könnyed, nyárias hangulatú francia vígjátékokat vetít csütörtök esténként. A sorozat második előadásán Jean Dujardin főszereplésével a Riói küldetést nézhetik meg a francia mozi szerelmesei. 1967-et írunk. Hubert Bonisseur de La Bath ügynök titkos megbízatást kap, amely szerint Rio de Janeiro-ba kell utaznia, és egy második világháborús náci tisztet kell felkutatnia. A küldetésben segítségére lesz egy rendkívül csinos Mossad-ügynöknő is.

french_rooftop_cinema

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1104750836238312/

Időpont: 2016. július 21. 21:00
Helyszín: Corvin Club tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
Kapunyitás: 19:00
Támogatói jegy: 600 HUF/ 2€

Pontoon Cinébar: Koktél

Brian Flanigan (Tom Cruise) New Yorkba megy, hogy munkát találjon. Diploma híján azonban ez nem olyan egyszerű dolog – hogy fedezni tudja az egyetem költségeit, mixerkedni kezdett egy belvárosi bárban. Itt találkozik Doug Coughlinnal (Bryan Brown Jordan), aki a szakma legapróbb fortélyaira is megtanítja, míg végül a város leghíresebb mixerei lesznek. Brian immár egy saját, exkluzív koktélbárról álmodik, ám ehhez még több pénz kell, mint az egyetemhez. Jamaikába utazik, a mixerek paradicsomába, ahol szépek a nők és vastagok a jattok. A szépen kitervelt részleteket azonban meglehetősen összekuszálja egy váratlan fordulat: Brian fülig szerelmes lesz.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/608184076020894/

Időpont: 2016. július 24. 20:30
Helyszín: Pontoon (Id. Antall József rakpart 1., Budapest, 1051)
Támogatói jegy: ingyenes

Alfred Hitchcock: Észak-Északnyugat

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit – trénere segítségével – egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/280983235592344/

Időpont: 2016. július 25. 21:00
Helyszín: Corvin Club tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
Kapunyitás: 19:00
Támogatói jegy: 600 HUF/ 2€