2014 egyik legsikeresebb vígjátékának bizonyult a Rossz szomszédság (Neighbors), ezért már előre lehetett sejteni, hogy hamarosan folytatása is lesz. Jó hír, hogy nem kellett sokáig várnunk, hiszen a mai napon Zac Efron (HSM, Nagyfater elszabadul, Megint 17) és Seth Rogen (Az interjú, Ananász expressz) bandája összefog egy csapat zavaró, ámde csinos hölgy ellen, akikről kiderül, hogy sokkal veszélyesebbek, mint aminek tűnnek. Rossz hír, hogy még az a röpke 92 perc is képes arra, hogy egyszer és mindenkorra elvegye a kedved a filmektől.

rossz_szomszedsag-2-4

Régi kedvenceink újra feltűnnek a filmben és ugyanúgy, mint két éve most is bolondot csinálnak magukból. Seth Rogen és feleségét alakító, Rose Byrne (X-men, A kém, Koszorúslányok) párosa mellett a rajongók ájuldozva fogatták a vásznon Zac Efron és David Franco (Szemfényvesztők, Eleven testek) csinos kis pofikáját, valamint a Jóbarátok világsikerű sorozat méltán híres Phoebe-je, Liza Kudrow is újra feltűnik a filmben. Az első rész óta a színészgárdának még több csillogó, ámde nem sok reménnyel kecsegtető névvel kellett bővülnie, ezért az új részben Chloë Grace Moretz (Az 5. Hullám, Carrie, Éjsötét árnyék) és a Disney csatorna valaha volt kedvence, Selena Gomez (Ramona és Beezus, Varázslók a Waverly helyről, Csajok Monte Carlóban) is szerepel mindenki nagy örömére.

A történelem gyakran ismétli önmagát, ahogy a sikeres vígjátékok is. Mac és Kelly miután kiheverték az első rész fáradalmait úgy döntenek tovább lépnek és eladják a házukat. Hamar akad is egy érdeklődő, de az „álomszülők” tervét romba dönti egy új lányszövetség, akik a szomszédban vertek tanyát. A kétségbeesés mélypontján Mac és Kelly végül a titkos fegyverhez nyúl, ami persze nem más, mint maga Zac Efron, aki fiatal felnőttként nem tudja, mihez kezdjen az életével.

rossz_szomszedsag-2-5

Vajon sikerül hőseinknek gyökerestől eltávolítani a problémát? Az a baj, hogy nem érdekel senkit. A filmben a humor főforrásai csak fárasztó sztereotípiákon és közhelyeken alapszanak. Vannak benne szexista, rasszista és még olyan viccek is, amiktől felfordul a gyomrod. A nyelvezete és a karakterek is primitívek, kiszámíthatóak és unalmasak. Az egyetlen pozitívum, amit talán ki lehet emelni az Efron csodásan kidolgozott teste, de ez is inkább csak a női nézőknek dobja fel a napját.

Talán a legtalálóbb, ha ezt a filmet egy idegesítő szomszédhoz hasonlítjuk. Fárasztó, bunkó, bolond és soha nem fogjuk megszeretni, bármennyire is próbálkozik.