Mark Wahlberg számos műfajban bizonyított már: legyen szó vígjátékról, drámáról, vagy akár egy vérbeli akciófilmről, alakítása mindig emlékezetessé teszi a filmjeiben játszott karaktereket. Február 7-én egy klasszikus thrillerrel tér vissza a Megtört város c. filmben, az energikus, igazságkereső ex-zsaru szerepében, aki egy hatalmi harc kellős közepén találja magát. A külföldi kritikusok közül többen Sidney Lumet, és Roman Polanski nevét hozták fel a filmmel kapcsolatban: megtalálható benne a klasszikus film-noir vonal 21. századi lendülettel megspékelve.

IMG_2963.CR2

’Imádom a 70-es évekbeli filmeket. Gyerekkoromban többször is megnéztem apukámmal Polanski Kínai negyedét Jack Nicholson emlékezetes alakításával. Mikor először láttam ezt a zseniális filmet még csak 10 éves kissrác voltam, és úgy lógtam be a moziba a haverokkal.’ – mesélte Wahlberg az egyik online oldalnak. ’Azért is szeretem ezeket a filmeket, mert igazi karakterek látsz, van benne feszültség, és remek az atmoszférája. Ritkán van alkalmunk arra, hogy ilyen filmet csinálhassunk, de most mégis sikerült.’ – folytatta a színész, aki nem csak főszereplője, hanem producere is a Megtört városnak.

Wahlberg szerepe szerint New York korrupt polgármesterével küzd élet-halál harcot a Megtört városban, akit nem más kelt életre, mint az Oscar-díjas Russell Crowe, aki a város keresztapájaként tűnik fel a mozivásznon. Mindent tud, mindenki tőle kér segítséget, és mégis mindenki tart tőle. Catherine Zeta-Jones a politikus feleség szerepében hozza a kettősséggel küzdő nőt, aki bármit megtenne, hogy elmeneküljön ebből a felszínes világból.  Hogy milyen titkok kerülnek a felszínre, és az ex-zsaru túléli-e a bosszúhadjáratot az február 7-től kiderül a hazai mozikban.