Sacha Baron Cohen nem fér a bőrébe. A gátlástalan brit komikus tökéletes átalakulóművész. Borat, Brüno és Ali G szerepében is bizonyította már ezt, és legújabb filmjében is szinte felismerhetetlen: az Agyas és agyatlan-ban (Grimsby, hazai bemutató: március 3.) egy angol kisváros munkanélküli, pocakos és tetovált focihuligánját alakítja, aki átmenetileg kénytelen James Bond-szerű szuperkémé válni.

AgyasEsAgyatlan_jelenetfoto

Agyas és agyatlan

Ám az átalakulások nem mennek olyan egyszerűen, mint amilyennek tűnnek. A színész, míg egy-egy figuráján dolgozik, otthon is szerepben marad – és ez nemcsak neki, hanem szép feleségének, Isla Fisher-nek sem egyszerű.

– Isla az összes karakteremmel lefeküdt – nyilatkozta a Baron Cohen nemrégiben. – Nem tudom miért, de Boratot nagyon utálta. És valószínűleg Brünót, a meleg osztrák divattervezőt a legjobban. Ő legalább rendszeresen tisztálkodott, borotválkozott és gyantáztatott.

Hogy az Agyas és agyatlan főszerepére hogyan készült a színész, arról egyelőre nincs hír, de állítólag ebben a filmben is áthág néhány határt…