Az Avatar hatalmas sikere után Sam Worthington február 2-án ismét visszatér a filmvászonra a Borotvaélen c. filmmel. A Pro Video által forgalmazott látványos és fordulatos akcióthrillert a következő városokban és fővárosi mozikban mutatják be: Alba, Békéscsaba, Debrecen, Eger Agria, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Aréna, Allée, Campona, Corvin, Duna, Mammut, Westend, Lurdy, Pólus, Sugár.

Sam Worthington Nick Cassidyt játssza, az egykori New York-i rendőrtisztet, aki 25 éves börtönbüntetését tölti egy olyan bűncselekményért, amit nem követett el, míg Ed Harrist a könyörtelen üzletember, David Englander szerepében láthatjuk, akinek életfilozófiája: „ha valaki elvesz tőled valamit, vegyél vissza többet, mert ez Amerika”. Húsz emelet magasban Cassidy név szerint kéri a helyszínre a New York-i rendőrség tárgyalóját, Lydia Mercert (Elizabeth Banks), akivel szerelemi viszonyba keveredik. Ahogy Cassidy vakmerő lépése egyre több és több részletet hoz napvilágra, a történet jóval túlmutat az ártatlanságát bizonyítani kényszerült egykori rendőr esetén, sokkal több forog kockán annál, mint hogy egy ember elvesztheti az egyensúlyát.

Többévi próbálkozás után Lorenzo di Bonaventura producernek sikerült régi álmát, a Borotvaélen forgatókonyvét filmre vinnie, az igazának bizonyításáért küzdő exrendőr fordulatos történetét. A film készítése során a készítők rendkívül bonyolult és látványos technikai megoldásokat alkalmaztak, hogy átadják a 20 emelet magasan egyensúlyozó férfi rettegését és elszántságát. Számos mérnök és szakértő segítségével a készítőknek sikerült megteremteniük a tökéleletes körülményeket a filmezéshez: „A Panavision tízméteres Louma Two daruját használtuk, ami másfél méterrel nyúlt ki az épület szélén. Aztán két emelettel fölöttünk ott volt a 25 méteres és több mint 300 kilogramm súlyú daru, ami a Madison sugárút négy sávja fölött lengett. Mivel az épület párkánya csupán 35 centiméter széles, nem volt elég helyünk ahhoz, hogy Sam Worthington arcát megfelelő körülmények között filmezzük és kommunikáljunk vele, emiatt kellett a kamerákat felfüggeszteni 60 méter magasan, a semmi közepén” – magyarázza egy technikai szakember.

A Borotvaélen rendezője Asger Leth, akinek ez az első játékfilmje, korábban dokumentumfilmeket rendezett; forgatókönyvírója Pablo F. Fenjves, fényképezte: Paul Cameron. Szereplők: Nick Cassidy – Sam Worthington (Avatar, Titánok harca), Lydia Mercer – Elizabeth Banks (A következő három nap), David Englander – Ed Harris (Az órák, A szikla), Joey Cassidy – Jamie Bell (Billy Elliot), Mike Ackerman – Anthony Mackie (Millió dolláros bébi), Jack Dougherty – Edward Burns (Ryan közlegény megmentése), Suzie Morales – Kyra Sedgwick (A főnök).