Vámpír nagyon sokféle van, de ilyen még biztosan nem volt: Adam Sandler Drakulának állt. Csakhogy a rém, akit ő alakít, kicsit eltér a szokásostól: egy isten háta mögötti kastélyban szállodát üzemeltet, ahol pihenni vágyó rémtársait látja vendégül. És egyúttal a világ csábításától óvja lányát, aki alig múlt százéves, ezért még ártatlan és naiv.


A Hotel Transylvania (Hotel Transylvania, hazai bemutató: 2012. október) animációs vígjáték, melyben Steve Buscemi-től Kevin James-ig Sandler szokásos vígjátéki társai kölcsönzik a hangjukat a rémeknek, maga Sandler pedig természetesen Drakulaként szólal meg.

A rendező, Genndy Tartakovsky szerint azonban Sandler számára nemcsak az ijesztgetés volt a lényeg a filmben.

– Adamnek két lánya van, és ő is meghökkentő túlzásokba esik, amikor a gyerekeiről van szó. A széltől is óvná őket, hiába is próbálnak kibújni apjuk védő szárnyai alól a csajok. Persze, Adam is tudja, milyen, úgyhogy, amikor elmeséltük neki, mit kéne játszania, rögtön rákattant. És a lányát féltő Drakula mellett már csak ráadás volt neki, hogy egyébként huhoghat meg ijesztgethet is, és néha régi barátjával lóghat – akit történetesen Frankensteinnek hívnak…

IC Press