Senki nem tudja pontosan, hogy hívják önt? Forduljon Ryan Gosling-hoz. Ő megoldja a problémát. Az ír származású, különleges tehetségű színésznő, Saoirse Ronan az élő bizonyíték erre.

A színésznő, akit a Vágy és vezeklés-ért már jelöltek Oscar-díjra, most a Brooklyn (Brooklyn, hazai bemutató: február 4.) című kosztümös filmben nyújtott drámai erejű, megható játéka miatt kerülhet fel a díjazandók listájára. E szerep miatt jelölték Golden Globe-ra, az Amerikai Filmszínészek Kamarájának (Screen Actors Guild) díjára és még számos más elismerésre. De senki nem tudta, hogy kell kiejteni a régi, ír nevet, a Saoirse-t, mely kelta eredetű, „szabadság”-ot jelent, és nagyon hazafias csengése van.

Saoirse Ronan-Brooklyn_jelenetfoto_1

Szerencsére a New Hollywood Award díjátadó ünnepségén Ryan Gosling hívta a színpadra a 23 éves színésznőt, és ő azzal kezdte, hogy türelmesen elmagyarázta mindenkinek a helyes kiejtést, és példákkal illusztrálta mondandóját: hogy igazából [Sirsa] a helyes kiejtés. Cserébe Saoirse „szőke kanadai Jézusnak” nevezte kollégáját. Amit a múlt héten azzal egészített ki egy interjújában, hogy ő hiába küzdött évek óta, hogy helyesen ejtsék a nevét. Ryannek viszont rögtön sikerült.

– Ilyen egyszerű: a problémák megoldását rá kell bízni. Neki mindenki mindent rögtön elhisz – mondta a színésznő, aki jó eséllyel újra Oscar-díj jelölt lehet: ezúttal a Brooklyn-ért.