A Lepattanó főszereplője Scherer Péter, és a Dallas Bobbyja, Patrick Duffy bajuszt növesztve támogatja a férfi egészségért létrejött MentsManust Movember Magyarország mozgalmat.

A Lepattanó alkotói, szereplői, köztük Scherer Péter és a Dallasból ismert Patrick Duffy bajuszt növesztettek, hogy ezzel is kifejezzék, milyen fontosnak tartják a MentsManust Movember Magyarország mozgalom üzenetét.

Az életben három igazán fontos dolog van. A gombfoci, az egészség és a gombfoci. A Lepattanó stábja ezt a hármat mindig szem előtt tartja. A prevenció és a prosztataszűrés szexi!

A MentsManust (Movember Magyarország) 2008 óta minden év novemberében felhívja bajuszos mozgalmukkal a férfiak egészségére, a prosztataszűrés fontosságára a figyelmet. Több mint egy évtizednyi munkának köszönhetően az ország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó szervezetévé nőtte ki magát.

A MentsManust mozgalom az elmúlt pár évben már nemcsak novemberben, hanem egész év során végez aktív munkát. Céljuk, hogy a lehető legtöbb helyszínre eljussanak információs anyagaikkal és PSA-szűrővizsgálataikkal. Ebben a munkában szakmai partnereik segítségére is számíthatnak: többek között a Magyar Uroonkológus Társaság, és a Magyar Vöröskereszt is támogatja a MentsManust (Movember Magyarország) Egyesületet.

Munkájukra égető szükség van, mert a megfelelő tájékoztatás, az egészséges életvitel és a szűrővizsgálatok életet menthetnek.

A Lepattanó stábja plakáton is demonstrálja, teljes mellszélességgel kiáll a mozgalom mellett, remélve, minél több férfinak felhívja figyelmét a prevencióra és a szűrővizsgálatok fontosságára.

A Lepattanó egy érzelmes sportvígjáték az esendőségről, szeretetről, kitartásról, a gombfoci szerelmeseiről, és tisztelgés egy fantasztikus magyar játék előtt

Szereplők: Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László, Fekete Zsolt, Patrick Duffy, Rába Roland, Gyuricza István, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán, Petrik Andrea, Gáspár Sándor.

A film rendezője és forgatókönyvírója, Vékes Csaba

Alapötlet és társ-forgatókönyvíró: Gönye László.

Operatőr: Dévényi Zoltán

Producer: Roskó Péter Kreatív producerként pedig Scherer Péter, is részt vesz az alkotó folyamatban.

A film vágója Gotthárdi Balázs

Látványtervező, Takács Eszter, zeneszerző, Kovács Márton.

A Lepattanó a Blue Duck Arts gyártásában készül az NFI támogatásával.

Tervezett bemutató:2024. második felében.

További információ A Lepattanóról itt található:
https://www.facebook.com/lepattano.a.film

A MentsManust Movember Magyarország mozgalom keretén belül zajlik egy bajuszszépségverseny is, amiről az érdeklődők ezen az oldalon tájékozódhatnak: https://bajusz.mentsmanust.hu/