A hírek szerint lassacskán összeáll A Függetlenség Napja 2, Will Smith és Roland Emmerich együtt készítik elő az új forgatókönyvet. De a rendező nem csak földönkívüliekből és katasztrófákból tud izgalmat csiholni: ezt bizonyítja az Anonymus (Anonymus, hazai bemutató: 2012. január), mely Shakespeare-korába viszi a nézőit, és udvari intrikákról, rejtélyekről és összeesküvésekről lebbenti fel a fátylat. És zavarba hozza színészeit.

– Ennél többször még nem pirultam el forgatáson – vallotta be az ifjú Erzsébet királynőt alakító Joely Richardson. – a Jamie Campbell Bower-rel felvett szexjelenet leforgatása elképesztően kínos volt. Persze, minden ilyen jelenet kínos, és az se tette kellemesebbé a helyzetet, hogy a srác körülbelül húsz évvel fiatalabb nálam. De az a legrosszabb, hogy régóta ismerem: mert a lányom iskolatársa volt, és ő egy iskolai színielőadás után mutatta be nekem. Most meg én és a lányom sulibeli haverja…. az élet tud olyan fordulatokat hozni, mint egy Shakespeare-dráma, akárki írta is őket…

A filmben az idősebb Erzsébetet Richardson igazi anyja, a legendás Vanessa Redgrave, Oxford grófját (és talán Shakespeare összes műveinek íróját) fiatalon Bower, később Rhys Ifans alakítja.

IC Press